Brussel viert niet alleen met virtueel vuurwerk
Foto: belga

Brussel schafte dit jaar het traditionele nieuwjaarsvuurwerk af, maar dat kon de feestvierders niet deren. Rond Brussel knalde nog steeds vuurwerk door de lucht, en voor wie dat niet genoeg was, bracht #brusselsfireworks soelaas. Katten, en - natuurlijk - vuurwerk de hele nacht door. Omdat er altijd plaats is voor een feestje, ook onder terreurdreiging.

Woensdagavond werd in samenspraak met het crisiscentrum en de stad Brussel beslist dat het feestprogramma dat de stad voorzien had, volledig wegviel. Het ging om het vuurwerk op het De Brouckèreplein, maar ook om de activiteiten langs de Anspachlaan donderdagavond en de dj en lichtshow die voorzien waren voor na het vuurwerk.

Pas eind januari zal duidelijk worden welke impact de annulering op het toerisme in Brussel heeft. Maar om die alvast zo klein mogelijk te houden, lanceerde visit.brussels een oproep om 'aan de wereld [te] tonen dat Brussel feest viert'. In een berspericht riep de organisatie op om dat met de hashtag #brusselsfireworks te doen. 'Brussel blijft zoals altijd synoniem met blijheid en feesten', klonk het.

En dat was het ook. Oudejaar bleef oudejaar. Bij gebrek aan officieel nieuwjaarsvuurwerk, staken Brusselaars zelf gewoon vuurwerk af. En op sociale media kreeg Brussel netjes zijn (virtuele) deel van solidaire gebruikers:

 

Happy #NewYear - great #brusselsfireworks , I mean #Amsterdam #fireworks :-P #iamsterdam #scheepvaartmuseum

A photo posted by Tim Reeskens (@timreeskens) on

 

Happy New Year! #brusselsfireworks #happynewyear #2016 #fireworks #happynew2016

A video posted by Andreea Melinescu (@meli_andreea) on

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in