Nieuwe verdachte opgepakt tijdens huiszoekingen in Molenbeek
Foto: rr
De politie heeft woensdag in de loop van de dag opnieuw twee huiszoekingen gedaan. Een van de huiszoekingen vond plaats in een rijhuis in de Delaunoystraat 47 in Molenbeek. Een man werd opgepakt.

In de loop van de dag vonden er twee huiszoekingen plaats. Een van de huiszoekingen ging deze morgen door en zou niets te maken hebben met de aanslagen in Parijs. De tweede huiszoeking vond deze namiddag plaats in de Delaunoystraat 47 in Molenbeek. Het federaal parket bevestigt dat er bij de huiszoeking deze middag een man werd meegenomen. 

Ook zijn een aantal pakketten meegenomen door ontmijners van de dienst DOVO. 

De federale politie hield op 16 november, kort na de aanslagen van 13 november, al een huiszoeking in het pand in de Delaunoystraat in Sint-Jans-Molenbeek. De federale politie kreeg op zondag 15 november in de late namiddag als betrouwbaar ingeschatte informatie dat Salah Abdeslam zich zou verschuilen in het huis.

In dat pand verbleef vroeger de familie Bazarouj, maar alle leden van de familie zitten ondertussen in Syrië. Nu huren er nog een paar mensen een kamer, maar voor de rest staat het huis leeg. Salah Abdeslam zou er kunnen in verbleven hebben.

Momenteel is het kruispunt Ransfortstraat-Delaunoystraat afgezet. Ongeveer vijftig politieagenten bevinden zich in de straat. Het zicht wordt voor burgers geblokkeerd door agenten en verschillende politiewagens.