Onderzoek gestart naar mogelijke orgie tussen militairen en politieagentes tijdens terreurdreiging
Themabeeld. Er is geen link tussen de personen op deze foto en de inhoud van het artikel. Foto: Photo News

De Franstalige media in ons land berichten dinsdagochtend over een orgie op het commissariaat van Ganshoren tussen acht militairen en twee politieagentes, die zou hebben plaatsgevonden toen terreurdreiging 4 van kracht was. ‘Intern Toezicht is een onderzoek gestart’, reageert politiewoordvoerder Johan Berckmans.

Volgens de krant La Dernière Heure is het enige waar patrouillerende politieagenten het over hebben sinds enkele weken de vrijpartij op het commissariaat van Ganshoren, dat in de politiezone West ligt en Molenbeek, Jette, Ganshoren, Koekelberg en Sint-Agatha-Berchem omvat. Daarbij zouden twee politieagentes en acht militairen betrokken zijn geweest.

Toen Ocad besliste om het dreigingsniveau op te trekken naar 4 in het gehele Brussels Gewest werd de beslissing genomen om een twintigtal militairen, die overdag op straat moesten waken, te slapen te leggen in het commissariaat van Ganshoren. Zo moesten de militairen zich op het einde van hun shift om 22 uur niet telkens weer verplaatsen naar de kazerne.

Twee weken lang mochten zij in de slaapzaal van het gebouw overnachten, waarna ze nog een week in Jette overnachtten. Tijdens hun verblijf in Ganshoren zouden twee vrouwelijke politieagenten en acht militairen in de slaapzaal samen seks hebben gehad.

‘Hier is niets over vernomen tot wij het vandaag in de krant lazen’, zegt politiewoordvoerder Johan Berckmans. ‘Wij kunnen enkel bevestigen dat er inderdaad een 15 à 20 militairen hebben overnacht in Ganshoren in die periode. Maar of daar iets gebeurd is, weten we niet. Intern Toezicht is een onderzoek gestart.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig