De Antwerpse fotograaf Marc Lagrange, bekend om zijn kunstzinnige naaktfotografie, is in Tenerife omgekomen bij een verkeersongeval. Dat meldt Gazet van Antwerpen en het is bevestigd door een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Over de precieze omstandigheden van het ongeval is nog weinig bekend.

'Er worden niet meer details gegeven over het ongeval omdat de familie van het slachtoffer heeft aangedrongen op discretie', aldus de woordvoerder van Buitenlandse Zaken aan het persbureau Belga.

De 58-jarige Lagrange was een internationaal gelauwerde fotograaf, die woonde en werkte vanuit Antwerpen. Hij is vooral bekend om zijn foto's van naakte vrouwelijke modellen die enigszins doen denken aan het werk van Helmut Newton en Peter Lindbergh. Het gaat om verfijnde, stijlvolle composities, die een ode brengen aan schoonheid, sensualiteit en verbeelding. 

 ‘Ik liet mijn modellen na het werk nog wat blijven, of ik liet ze in het weekend nog eens terugkomen om wat vrij werk te doen. Zonder badpakken dan. Door de modellen naakt te laten poseren, werden ze heel broos. Ze reageerden anders, ze werden andere mensen’, zei Lagrange in 2013 in een reportage voor dS Weekblad.


De publicatie van zijn boek ‘Diamonds and Pearls’ in 2013, betekende zijn grote doorbraak. Het boek werd gepubliceerd in meer dan 80 landen. In 2014 volgde het exclusieve ‘Hotel Maritime’. Lagrange verkoos analoge fotografie boven digitale en legde zich de laatste jaren ook toe op videoproducties.

Een selectie van de meeste iconische foto’s uit het oeuvre van Lagrange was in 2015 te zien op de TEFAF Art Fair in Maastricht. Voor zijn project ‘Senza Parole’ fotografeerde hij onder meer in de verlaten Antwerpse Handelsbeurs.