Russische president Poetin inspiratie voor nieuw parfum
Foto: BELGAIMAGE

Mannen die nog op zoek zijn naar een nieuw geurtje voor 2016 kunnen terecht in de betere parfumerieën van Moskou. Daar ligt sinds gisteren Leaders Number One in de winkelrekken: een parfum gewijd aan de Russische president Vladimir Poetin.

‘Inspired by Vladimir Putin’ staat er op de zwarte verpakking van Leaders Number One, dat ook een stijlvol silhouet van de Russische president toont. Een flesje van het Poetin-parfum kost 6.000 roebel - omgerekend zo’n 77 euro.

‘Het is een warme geur, met een zekere textuur’, zegt de Wit-Russische parfumier Vladislav Rekunov, die Leaders Number One bedacht. ‘Het is zacht, maar tegelijk ook zeer stevig.’

In eerste instantie zijn zo’n 2.000 flesjes van het geurtje gebotteld, die ook online te koop zijn. De makers schenken een deel van de opbrengst aan mindervalide kinderen. Ze hopen het komend jaar ook een vrouwelijke variant van het Poetin-parfum op de markt te brengen.

 

 

Geen fan van parfum maar wel van Poetin? Dan ligt er in de boekenwinkels van Moskou sinds kort ook de kalender ‘Een jaar met de president van Rusland’, een kalender met elke maand een andere foto van Poetin: zonder shirt tijdens een vistripje, in een innige omhelzing met een puppy of een close-up van zijn befaamde doordringende blik. Elke foto is ook vergezeld van een citaat van de president.