Klara enige afwezige op slot Warmste Week
Foto: BELGA

Wie vandaag afstemt op de VRT-radiozenders krijgt overal de slotaflevering van De Warmste Week te horen. Behalve de Klara-luisteraars: daar loopt de klassieke programmering wel door. Toch levert ook de zender een bijdrage, stelt nethoofd Chantal Pattyn.

Terwijl alle zenders samen uitzenden vanuit Boom, zendt Klara wel de programma’s zoals Klassiek Leeft en Maestro uit vanuit Brussel. Maar dat betekent niet dat de zender de actie boycot.

‘Er moet die dag op de openbare omroep toch nog één plek zijn voor mensen die behoefte hebben aan rust en klassieke muziek. Zeker omdat het op kerstavond valt’, verklaarde Pattyn bij de voorstelling van de plannen al in De Standaard. ‘Begrijp me niet verkeerd: dit is zeker geen negatief signaal, we vinden het ongelofelijk warm dat alle zenders samenwerken. Maar voor de Klara-luisteraars zou die muziek toch wat moeilijker liggen. En het is de bedoeling dat ook zij die dag aan hun trekken kunnen komen.’

Toch liet Klara ook dit jaar de actie niet helemaal liggen. Ook dit jaar was er een nieuwe editie van ‘Klara for Life’. Dit jaar werd een cd-single met twee wiegeliedjes van componist Arvo Pärt te koop aangeboden. De opbrengst daarvan gaat naar Music Fund, een humanitair project dat muzikanten en muziekscholen in conflictgebieden en ontwikkelingslanden steunt. De totale opbrengst is nog niet bekend.

Klara steunt #DeWarmsteWeek (onze cd t.v.v. #MusicFund is nog steeds verkrijgbaar via mediaboetiek.be!), en draagt...

Posted by Klara on Wednesday, 23 December 2015

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig