Vlaamse regering schenkt 100.000 euro aan Music For Life
Foto: StuBru

Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) heeft dinsdag een cheque van 100.000 euro overhandigd voor vzw Poverello in de radiostudio in De Schorre in Boom. Bourgeois complimenteerde de VRT ook voor initiatief. ‘Mensen verbinden is één van de taken van de publieke omroep.’

Geert Bourgeois (N-VA) heeft dinsdag namens de Vlaamse regering een cheque van 100.000 euro voor vzw Poverello overhandigd. ‘We hebben enorm veel respect voor dokter Jan Vermeire. Die is na zijn carrière in de Marollen gaan wonen om de armen te helpen. Intussen is Poverello al actief in 10 Vlaamse steden.’ Bij Poverello zijn in totaal 400 vrijwilligers actief.

Bourgeois gaf ook een complimentje aan het initiatief van Studio Brussel. ‘Dit is een van de taken van de publieke omroep: mensen verbinden. De warme sfeer verspreidt zich over heel Vlaanderen. Mijn ongelofelijke dank en proficiat aan alle vrijwilligers, iedereen die acties organiseert en aan jullie’, zegt Bourgeois.

De Vlaamse Regering schonk eerder deze maand 861.500 euro aan Rode Neuzen Dag.

Kreeg Rode Neuzen Dag een veel hogere som? 

'Het bedrag van 861.500 euro dat aan Rode Neuzen Dag werd geschonken, was de optelsom van verschillende departementen', verduidelijkt het kabinet van minister-president Geert Bourgeois. 'Naast de 250.000 euro in naam van de Vlaamse regering, gaf het departement van Jo Vandeurzen 129.000 euro. Minister Gatz schonk 7.500 euro en minister Muyters schonk, via het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek, 475.000 euro', aldus woordvoerster Lisa Lust. 

'Daarnaast was het bedrag hoger omdat Rode Neuzen Dag voor het eerst georganiseerd werd en omdat het initiatief slechts elke twee jaar zal plaatsvinden. Het bedrag wordt bovendien jaarlijks herbekeken', aldus Lust. 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig