‘Marina’ breekt tv-record ‘Titanic’
Foto: rr

De tv-première van de film ‘Marina’ legde Eén zondag geen windeieren. Met ruim 1,4 miljoen kijkers was het afgetekend de best bekeken film op tv in minstens twintig jaar. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Er was zondag weinig weerwerk van de andere zenders, maar toch is 1.402.500 kijkers voor de eerste tv-vertoning van de film Marina van Stijn Coninx een ontzettend hoog cijfer.

De film pronkt daarmee al zeker in de top twintig van best bekeken tv-programma’s van het jaar, en dan moeten de uitgestelde kijkers er nog bijgeteld worden. Marina verovert ook de titel van best bekeken film op tv in twintig jaar en deed daarmee beter dan het vorige record van Titanic, dat in 2001 door 1.124.000 kijkers bekeken werd.

‘Het record is een combinatie van elementen’, zegt VRT-filmkenner Ward Verrijcken. ‘Ten eerste werd Marina uitgezonden aan het begin van de kerstvakantie, waardoor veel mensen voor de televisie zaten. En dan nog op zondagavond, wanneer de Vlaming massaal naar televisie kijkt.’

Of Marina heel lang het record in handen zal houden, blijft nog de vraag. Komende zondag is er de tv-première van de eerste Kampioenenfilm Kampioen Zijn Blijft ­Plezant.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in