River Island lanceert eerste plus size-collectie
Een campagnebeeld van de collectie van Rihanna voor River Island. Foto: River Island
In maart is het zover, dan kunnen ook vrouwen met een maatje meer terecht in River Island. In navolging van enkele andere grote ketens pakt het Britse merk dan uit met een plus size-collectie die de naam RI Plus meekrijgt. Gezicht van de lanceringscampagne is het bekende plus size-model Candice Huffine.

De Britse modeketen River Island brengt in maart 2016 een eerste plus size-collectie uit. Die zal vooral bestaan uit een selectie aan stukken van de 'gewone' collectie die qua maat worden aangepast, denk aan de basics en denim, maar ook feestkleding. De prijzen zullen varieëren tussen de 8 en 110 euro.

Het lijkt een trend te zijn, om ook aandacht te besteden aan mensen met een maatje meer. Een poging om een steeds groter wordende groep consumenten aan te boren of omdat er meer begrip komt voor rondere vormen? "We zijn enthousiast om meer vrouwen de kans te geven om onze kleding te kopen", vertelt marketingdirecteur Josie Roscop aan de Britse Vogue."We hebben het gevoel dat dit het goede moment is om ons label uit te breiden met meer maten. We blijven trouw aan het merk, maar we hebben ook nagedacht over het lichaam van de rondere vrouw en de ontwerpen daaraan aangepast. Een plus size-collectie hoeft niet anders te zijn, die moet alleen op maat gemaakt zijn."

Gezicht van de lanceringscampagne is Candice Huffine, het iconisch plus size-model dat als eerste de cover van de Italiaanse Vogue haalde en bovendien het eerste model met een maatje meer in de bekende Pirelli-kalender. Er werd alvast een eerste beeld vrijgegeven.