DYNAMISCH SPAARGELD. PSA Bank iets voordeliger dan MoneYou
Foto: shutterstock
Ook voor wie dit jaar wat met zijn spaargeld moest schuiven en daardoor een getrouwheidspremie mist, is een rekening van PSA Bank de meest voordelige keuze gebleken. Al is het verschil met MoneYou direct sparen erg beperkt.

Voor de toekenning van de titel 'dynamisch spaargeld' gaat spaargids.be uit van een storting van 10.000 euro op 1 februari, en het volledig afhalen van dat bedrag op 30 november. Daardoor heeft de spaarder enkel recht op basisrente, geen getrouwheidspremie.

PSA Bank Distingo levert in dit scenario 95,4 euro euro op. Dat komt omdat de rekening een hoge basisrente en relatief lage getrouwheidspremie biedt, wat bij de gelijkaardige rekening PSA Bank Distingo Plus net het omgekeerde is.

MoneYou Direct sparen is goed voor 95,32 euro, een miniscuul verschil met de winnaar. Het gaat om een niet-gereglementeerde rekening, waarbij dus roerende voorheffing verschuldigd is. die is echter al verrekend in het resultaat van de test.  

Er zijn sterke verschillen tussen de banken onderling. De getrouwheidsspaarreking van BPost Bank is in dit scenario goed voor een schamele 4,15 euro, en bengelt daarmee helemaal onderaan.

ME3 van MeDirect biedt een rendement van 133.26 euro. De spaarrekening eindigt op die manier in principe aan de top van onze lijst. Wie zijn spaargeld wil opvragen, moet zich echter drie maanden op voorhand aanmelden. Daarom is de rekening niet opgenomen in het klassement.

Hoe brengt uw bank het er vanaf in deze lijst? Bekijk het overzicht

Dynamisch spaargeld 2015
Top tien rente op € 10.000
PSA BANK DISTINGO € 95,4
MoneYou Direct Sparen € 95,32
NIBC Direct Flex rekening € 89,23
MeDirect Express Spaarrekening € 78,34
NIBC Direct spaarrekening € 76,17
MoneYou Flex Sparen € 72,44
Evi Spaarrekening € 68,33
Fortuneo Plus € 61,07
Rabobank.be spaarrekening € 53,88
Banca Monte Paschi Belgio BMPBtop € 52,71

Bekijk alle uitslagen op spaargids.be >