Opvallende cast theaterstuk Harry Potter bekendgemaakt
Foto: Palace Theatre

De hoofdrolspelers van ‘Harry Potter and the cursed child’, het theaterstuk dat het officiële vervolg op de ‘Harry Potter’-verhalen inluidt, werden vandaag in Londen voorgesteld. Het meest opvallende aan het nieuws is dat de rol van Hermione (‘Hermelien’) op West End niet zal worden vertolkt door een blanke actrice.

Het eerste 'Harry Potter'-theaterstuk, ‘Harry Potter and the cursed child’ (Harry Potter en het vervloekte kind, red.), zal zich afspelen in de toekomst, waardoor hoofdrolspelers Harry, Hermione en Ron van middelbare leeftijd zijn.

Harry wordt gespeeld door de 36-jarige Britse acteur en zanger Jamie Parker. De Britse theateracteur Paul Thornley zal dan weer de rol van Ron voor zijn rekening nemen. Maar voor Hermione werd een meer opvallende keuze gemaakt: de 45-jarige Noma Dumezweni, geboren in Swaziland, gaat de rol van de gewiekste tovenares op zich nemen.

De keuze voor een zwarte Hermione is opvallend, maar niet onverwacht. In de populaire boekenreeks van schrijfster J.K. Rowling werd immers nooit een uitspraak gedaan over Hermiones huidkleur. Iedereen ging er echter van uit dat het personage blank was, nadat actrice Emma Watson werd gekozen om Hermione te spelen in de verfilming van de boeken.

Rowling liet op Twitter alvast weten fan te zijn van de zwarte Hermione. Ook tal van fans reageren enthousiast, al zijn er Harry Potter-liefhebbers die minder opgetogen zijn met de verrassende keuze.