Dader vluchtmisdrijf Gits had gedronken en blijkt ook recidivist
Op de plaats van het dodelijke ongeval hangt een knuffel. Foto: Stefaan Beel

De bestuurder die donderdag in Gits een 15-jarig meisje aanreed en vluchtmisdrijf pleegde, had gedronken. Hij was bovendien al eerder veroordeeld voor vluchtmisdrijf. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.

De 15-jarige Saar G. werd, toen ze de weg overstak, met haar fiets van de baan gereden en vijftig meter weggekatapulteerd.

De aanrijder heeft zich afgelopen nacht, rond middernacht, gemeld bij de politie. Het gaat om een 31-jarige man uit Aartrijke. De man is in het verleden al twee keer veroordeeld door de politierechtbank, waarvan één veroordeling wegens vluchtmisdrijf. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt ook dat betrokkene geïntoxiceerd was op het ogenblik van het ongeval.

Papieren niet in orde

Na onderzoek van de boorddocumenten stelde het parket ook vast dat hij geen geldig keuringsbewijs had. Hij kon ook geen geldige verzekeringspapieren voorstellen. Volgens zijn advocaat was dat een van de redenen waarom de man doorreed.  Hij zegt ook dat hij de klap gevoeld heeft, maar dacht dat hij een auto had aangereden.Pas nadat hij op sociale media gezien had dat er een fietsster was overleden op die plek, heeft hij zich aangegeven.

Over de precieze omstandigheden van de aanrijding kon het parket nog niets kwijt. Daarvoor is het wachten op het verslag van de verkeersdeskundige.

De onderzoeksrechter besliste vrijdagmiddag dat de man aangehouden blijft. Dinsdag verschijnt hij opnieuw voor de raadkamer.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig