Veel jongeren voelen zich ongelukkig bij de onbereikbare schoonheidsidealen die ze dagelijks voorgeschoteld krijgen. Daarom riepen Sensoa, MNM en Mediaraven in oktober de Vlaamse jeugd op om massaal te vloggen over de media en hun kijk op schoonheidsidealen. De voorbije twee maanden stuurden 52 jongeren videoblogs in. De 17-jarige Tine Van de Velde kwam met haar humoristisch filmpje als winnaar uit de bus.

Bij de wedstrijd die de naam 'Weetewa' meekreeg, moesten de jongeren een antwoord geven op acht vragen zoals wat is je ideale vrouwen- en mannenlichaam, doet de media iets fout op vlak van schoonheidsidealen en welk compliment krijg je het liefst. 

De winnende vlog van Tine Van de Velde blonk volgens de jury uit op alle vlakken. Tine’s video loopt volgens hen over van fantasie. Zo antwoordde ze op de vraag 'wat zou je veranderen aan je eigen lichaam' dat ze vleugels wil, laserogen en een minivolkje in haar navel zodat ze nooit alleen meer hoeft te zijn. Daarnaast bulkt het filmpje van de humor en herkenbaarheid, en is er ook een flitsende montage te zien. 

Tine is natuurlijk bijzonder trots op het feit dat ze de winnende video had gemaakt. 'Ik vind het belangrijk om te praten over serieuze dingen, maar dan niet op een serieuze manier. Jongeren zouden over alles moeten praten, ook over schoonheidsidealen', vertelt ze. 

Gyar (Gari Simonian, 15) en Het Is De Merckx (Yannick Merckx, 21) gingen met plaatsen twee en drie lopen.