Baby sterft in crèche
Foto: eda

Een baby van zes maanden is donderdagmiddag in een crèche in Berchem onwel geworden in zijn slaap en later overleden. Dat bevestigt Sven Lommaert, de woordvoerder van de Antwerpse politie.

De feiten speelden zich af in kinderopvang De Ster in Berchem. ‘De kinderen hadden rond 11 uur nog iets te eten gekregen en werden vervolgens naar hun bedjes gebracht’, vertelt politiewoordvoerder Sven Lommaert.

‘Een kinderverzorgster wilde het kindje wat vroeger wekken omdat zijn papa hem rond 13 uur kwam ophalen. De verzorgster stelde vast dat het kindje bewusteloos was, koud aanvoelde en blauwe lipjes had. Het personeel probeerde het kindje ter plaatse nog te reanimeren. Vervolgens is het kindje overgebracht naar het UZA, waar het overleden is.’

Autopsie

Het personeel van de crèche verkeerde na het vreselijke nieuws in shock. ‘De dienst Slachtofferzorg ging ter plaatse, want de verzorgsters waren allemaal enorm van de kaart’, zegt Lommaert. Het parket laat een autopsie uitvoeren om de doodsoorzaak te achterhalen.

Naziha Joundi (37), de zaakvoerster van De Ster werd eerder dit jaar nog door Unizo uitgeroepen tot Meest Beloftevolle Onderneemster.