Sergio Herman opent derde restaurant in Cadzand
Sergio Herman aan zijn restaurant Pure C in Cadzand Foto: Lieven Van Assche

Er staat geen maat op Sergio Herman. De topchef opent binnenkort een derde restaurant in Cadzand, zoals eerder dit jaar aangekondigd en ook nog enkele andere zaken.

Herman, die zijn restaurant The Jane maandag nog bekroond zag met een tweede Michelinster, had eerder dit jaar aangekondigd dat hij plannen smeedde om een derde restaurant te openen in Cadzand. Een zaak als hulde aan zijn vader, die ziek is.

‘Ik zal er zijn keuken en smaken serveren met nog wat extraatjes. Vis uit de oven, gegrilde kreeft, mosseltjes, een lekker stuk vlees, een mooie kip van de rotisserie. De klassieke keuken waar iedereen naar snakt, tegen een betaalbare prijs van 50 à 60 euro per menu. Pa is het waard dat ik dit doe. Hij is de grondlegger van wie ik ben’, aldus Herman.

En ook daar houdt zijn expansiedrang niet op. Eind volgend jaar volgt een havenpaviljoen in Cadzand, met daarin een ‘take away’ en een café waar je ‘een lekkere koffie of wijn kan drinken bij een verse pistolet met handgepelde garnalen’.

En het hotel waarin Pure C is gevestigd, ook al in Cadzand, breidt over twee jaar fors uit. Op vraag van de eigenaars zal hij er zijn stempel op drukken. Boven komen er zes Sergiosuites die hij inricht. Beneden aan de straatkant start hij een broodbar, een koffie- en aperozaak en een winkel.