Doodrijder vijftienjarig meisje geeft zich aan
Foto: Foto Kurt

Bij een verkeersongeval in het West-Vlaamse Gits is een 15-jarige fietsster omgekomen. De bestuurder van de auto die haar aanreed, pleegde vluchtmisdrijf. Donderdagnacht gaf de bestuurder zichzelf echter aan bij de politie.

Het verkeersongeval gebeurde donderdagavond rond 18 uur op de Bruggesteenweg in Gits (een deelgemeente van Hooglede), ter hoogte van het kruispunt met de Koolskampstraat. Het voertuig is na de aanrijding weggereden. Het gaat om een donkerkleurige wagen, vermoedelijk een kleine bestelwagen of kleine terreinwagen.

Na de aanrijding vervolgde het voertuig zijn weg verder richting Torhout. Door het ongeluk zou het voertuig schade hebben opgelopen aan de linkervoorhoek. Het parket van Kortrijk verspreidde al enkele foto's van het gevluchte voertuig, die genomen werden door bewakingscamera's in de buurt.

Aanrijder meldt zich bij politie

De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse. Het slachtoffer, een meisje van vijftien jaar, werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ze in de loop van de avond overleden.

De aanrijder heeft zich afgelopen nacht gemeld bij de politie. Het gaat om een man, een jonge dertiger, uit Aartrijke. Hij wordt in de loop van de namiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Kortrijk. Pas na de voorleiding zal opnieuw gecommuniceerd worden door het parket.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig