Beth Ditto, de frontvrouw van de Amerikaanse groep Gossip, werkt samen met Jean Paul Gaultier aan een plus-size kledingcollectie, zo maakte ze zelf bekend. Een eerste T-shirt, met de print van het iconische korset met puntbeha dat de Franse couturier voor Madonna ontwierp, is nu al te koop.

Ditto kondigde het nieuws van de samenwerking zelf aan via haar website. ‘Jean Paul is de meest genereuze, positieve persoon en hij houdt oprecht van vrouwen van alle maten en leeftijden, en weet hoe hij iedereen kan doen stralen’, aldus de 34-jarige zangeres die eerder ook al meeliep in een catwalkshow van de Franse ontwerper én haar trouwjurk door hem liet ontwerpen.

De volledige plus-size collectie wordt in februari onthuld, een eerste stuk is nu al beschikbaar. Het gaat om een zwart T-shirt met print van het korset dat Gaultier ontwierp voor Madonna’s Blonde Ambition-tournee. De print loopt door op de achterkant, waar het korset ook kan worden aangespannen met linten. Prijskaartje: 150 dollar. Een deel van de opbrengst gaat naar de Girls Rock Camp Foundation.

Het is niet de eerste keer dat Ditto aan het ontwerpen slaat: in 2009 en 2010 werkte ze al samen met de Britse kledingketen Evans, voor een collectie geïnspireerd op haar eigen stijl.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in