Miljonair die meisje ‘per ongeluk penetreerde’ vrijgesproken van verkrachting
Genrebeeld - Het meisje op de foto is niet de tiener uit het artikel Foto: ss

Een Saudische vastgoedmiljonair die in Londen beschuldigd werd van verkrachting, maar beweerde dat hij de vrouw per ongeluk had gepenetreerd, is vrijgesproken. Dat meldt de Britse krant The Independent.

Ehsan Abdulaziz (46) werd ervan beschuldigd een 18-jarige vrouw die op zijn sofa sliep te hebben verkracht. Maar volgens de vastgoedmiljonair ging het om een vergissing. De man had de jonge vrouw en haar vriendin uitgenodigd op zijn appartement, waar de drie de nacht doorbrachten. De jonge vrouw zelf werd ’s ochtends op de zetel wakker toen Abdulaziz op haar lag en zijn penis in haar vagina stak. Volgens de vrouw kuste Abdulaziz haar en vergreep hij zich aan haar. ‘Ze zal het moeten bewijzen’, had de miljonair gezegd bij zijn arrestatie.

Volgens de miljonair ging hij kijken of het meisje een t-shirt of een taxi nodig had, maar trok de 18-jarige vrouw de man toen naar zich toe, waarna hij viel en hij zo het meisje per ongeluk penetreerde. Zijn penis hing nog uit zijn ondergoed omdat hij eerder op de nacht seks had gehad met de 24-jarige vriendin van het vermeende slachtoffer, zo beweerde Abdulaziz.

In een eerdere versie zei de man dat hij nog sperma op zijn handen had zitten van die eerdere vrijpartij en dat de 18-jarige vrouw nadien zijn hand tegen haar vagina duwde. Dat verklaarde volgens Abdulaziz waarom er spermasporen bij het meisje zijn gevonden.

Een jury van de Southwark Crownrechtbank in Londen(Verenigd Koninkrijk) moest uitmaken of het verhaal van de man geloofwaardig was. Na een beraadslaging van 30 minuten vonden ze van wel en werd de miljonair vrijgesproken van verkrachting.