De politie heeft de vermoedelijke dader kunnen identificeren van het vluchtmisdrijf in het Limburgse Meeuwen. Zijn wagen stond geparkeerd bij zijn ouders, die in dezelfde straat wonen als het slachtoffer. De 16-jarige fietser D.A. uit Peer kwam bij de aanrijding om het leven.

De aanrijder had zijn wagen bij zijn ouders geparkeerd en was van daaruit naar zijn eigen huis gewandeld. De wagen van de dader vertoonde schade die erop wees dat hij betrokken was geweest bij het vluchtmisdrijf. Hij werd dinsdagvoormiddag opgepakt, en zal in de namiddag verhoord worden. Het gaat om een 31-jarige man uit Peer.

‘De tiener was op de terugweg naar huis van een feestje bij een vriend in Meeuwen waar hij het einde van de examens had gevierd, samen met zijn schoolkameraden van Don Bosco in Hechtel’, zegt commissaris Eric Cenens van de politiezone Kempenland.

‘We wisten dat het slachtoffer aangereden was door een Mazda van een klein type en met een donkere kleur’, aldus de politie.

Afgelegen verbindingsweggetje

Het lichaam van de jongeman werd dinsdagochtend rond 6 uur ontdekt in een gracht in de Heidestraat. De jongen was al overleden. Zijn verhakkelde fiets lag naast hem, en op de plaats van het ongeval waren ook wieldeksels achtergebleven. De ongeruste ouders hadden de politie gebeld omdat hun zoon nog niet thuisgekomen was. ‘We weten nog niet met zekerheid wanneer het ongeval precies is gebeurd, maar de jongeman kan er lang hebben gelegen. De Heidestraat is een afgelegen verbindingsweggetje zonder straatverlichting.’

De omgekomen fietser is al de vijfde dode in het Limburgse verkeer in vijf dagen.