Aantal vrouwelijke miljardairs verzevenvoudigd in 20 jaar tijd
Marissa Mayer, CEO van Yahoo Foto: AP

Het aantal vrouwelijke miljardairs neemt de laatste 20 jaar sneller toe dan het aantal mannen. Het aantal vrouwelijke miljardairs is met zeven keer toegenomen. Volgens een nieuw rapport van de Zwitserse bank UBS en het bedrijf PWC (PricewaterhouseCoopers), zijn vooral Aziatische onderneemsters verantwoordelijk voor de groeispurt.

Een nieuw rapport wijst uit dat het aantal vrouwelijke miljardairs relatief sneller stijgt dan het aantal mannelijke miljardairs. In 1995 behoorden er nog maar 22 vrouwen tot die elite, vandaag zijn dat er 145, wat ruim zeven keer meer is. In 2015 telt de aardbol 1.202 mannelijke miljardairs tegenover 145 vrouwelijke.

Het snel groeien van de economie in Azië is de drijvende kracht achter de grotere diversiteit in het clubje van miljardairs, waar steeds meer vrouwelijke ondernemers hun intrede doen.

Tien jaar geleden waren er slechts drie vrouwelijke Aziatische miljardairs, vandaag zijn dat er 25. De gemiddelde leeftijd van de ondernemers is relatief jong in vergelijking met andere vrouwelijke miljardairs (53 jaar).

Toch blijven mannen dus het selecte clubje met rijkste mensen ter wereld domineren,. De lijst bevat volgens het onderzoek vooral 60-plussers.