De cast met onder meer Harrison Ford, Adam Driver, Daisy Ridley en Oscar Isaac stapten ontspannen over de rode loper. Ook de robot R2-D2 en de witte stormtroopers waren van de partij. Carrie Fisher, die in de eerste reeks prinses Leia speelde, arriveerde een pak later. Ze vreesde door de strenge veiligheidsmaatregelen te laat te zijn, tweette de actrice.

Productiemaatschappij Disney had meer dan een halve kilometer van de beroemde Hollywoodboulevard afgehuurd en er golden erg strenge veiligheidsmaatregelen.

Over de inhoud van de nieuwe Star Wars is nog niets bekend. Er geldt een media-embargo tot woensdag.

 

De regie was in handen van J.J. Abrams, die enkele jaren geleden al een Star Trek-film maakte. Abrams zei ‘overweldigd’ te zijn door de aandacht voor zijn nieuwste aanwinst. Ook George Lucas, de bedenker van Star Wars was op de première aanwezig. Volgens hem gaat de film over families. ‘En de nieuwe generatie moet het hoofd bieden aan wat de oude generatie heeft achtergelaten’, zei hij.

Harrisson Ford, die ook in de eerste films meespeelde, hoopt dat de nieuwe film minstens evengoed is als de eerste films.

Star Wars: The Force Awakens is de zevende in de filmreeks, en de eerste in meer dan een decennium. De film wordt naar verwachting een van de grootste publiekstrekkers van de jongste jaren. De voorverkoop brak in ieder geval al records.

De film is vanaf 16 december ook in de Belgische zalen te zien.