Sports Illustrated zet Serena Williams letterlijk en figuurlijk op gouden troon

De Amerikaanse tennisvedette Serena Williams is door tijdschrift Sports Illustrated verkozen tot Sportpersoonlijkheid van 2015. Dat heeft het befaamde magazine maandag laten weten door haar letterlijk én figuurlijk op een gouden troon te zetten.

“Serena is niet enkel de beste speelster van haar generatie, maar ook in de geschiedenis. Na haar resultaten in 2015 is ze ook een van de meest dominante atleten. Ze verdient deze beloning om hetgeen ze zowel op als naast de courts heeft laten zien”, aldus Paul Fichtenbaum, de hoofdredacteur van de groep Sports Illustrated.

De 34-jarige Williams won in 2015 drie van de vier grandslamtoernooien en slaagde er door haar uitschakeling in de halve finales van de US Open net niet in om de Grand Slam (het winnen van de vier grandslamtoernooien in één jaar tijd) te veroveren. Ze zit nu aan 21 grandslameindzeges, slechts eentje minder dan de Duitse Steffi Graf. In maart maakte La Williams nog een emotioneel wederoptreden op Indian Wells, het toernooi dat ze sinds 2001 geboycot had na racistische incidenten met haar familie.

Williams volgt op de erelijst baseballer Madison Gardner op. Ze is de eerste actieve tennisster sinds Chris Evert (1976) die de prijs in ontvangst mag nemen.