De derde editie van de RTL Kerstparade heeft zondagavond ongeveer 70.000 kijklustigen getrokken in het centrum van Brussel. Dat meldt Brussels schepen van toerisme Philippe Close. Die heeft het ook over een geslaagd weekend voor Winterpret. “We halen nog niet de bezoekersaantallen van de vorige jaren maar er is een terugkeer naar de normaliteit merkbaar”, klinkt het.

De Kersparade, een feeërieke en kleurrijke optocht van praalwagens bevolkt met een honderdtal figuranten die kerstelfjes, ijsberen, sneeuwkoninginnen, teddyberen en kerstmannen speelden, trok vanop de Adolphe Maxlaan naar het Beursplein en via de Antoine Dansaertstraat naar de wijk van de kaaien. Langs het hele parcours stonden jong en oud enthousiast te zwaaien en foto’s en filmpjes te maken met smartphones. De Kerstparade zelf werd voorafgegaan door een reclamestoet met geschenken voor de talrijke aanwezigen.

“Het publiek is aan het terugkeren naar het stadscentrum en ook de Brusselaars zelf komen opnieuw buiten”, zegt schepen Close. “We hebben een hele mooie zaterdag gehad, met veel mensen die hun kerstinkopen kwamen doen en de kerstmarkt bezochten, en veel bezoekers voor de verschillende attracties. Zondag heeft het slechte weer ons parten gespeeld maar zelfs dan was er heel wat volk in het stadscentrum, ook al waren nog niet alle winkels open.”

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in