AA Gent alleen op kop na flauwe partij tegen STVV
Foto: BELGA

AA Gent heeft optimaal geprofiteerd van de misstap van Club Brugge bij Standard. De Buffalo’s wonnen een kansarme match met 0-2 bij Sint-Truiden na een afgeweken schot van Brecht Dejaegere en een laat doelpunt van invaller Van der Bruggen. Gent zet Club op drie punten en houdt ook zeker Oostende achter zich.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Eén wissel bij STVV in vergelijking met de gewonnen wedstrijd tegen Oostende. Gaetan Hendrickx mocht starten in de basis, ten koste van Cristian Cuevas. Hein Vanhaezebrouck gaf de drie invallers van tegen Zenit St Petersburg een basisplaats tegen STVV. Dejaegere, Saief en Coulibaly dus in de ploeg, Rafinha, Depoitre en Simon moesten tevreden zijn met een plaatsje op de bank.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

In een aangename eerste helft kregen beide ploegen wat halve kansjes. Toch ging de bal er niet in, vooral dankzij twee goede prestaties van beide doelmannen. Al na negen minuten keerde William Dutoit een gevaarlijke kans voor Mitrovic, twee minuten later mocht Sels zich onderscheiden op duivel-uit-een-doosje Ono. Iets voor het halfuur leek Milicevic dan toch raak te schieten, maar de Bosnische Zwitser mocht zijn pijlen niet afschieten. Dutoit reageerde namelijk net op tijd en haalde de bal op de doellijn weg. Het was zowat de beste kans voor Milicevic, die mogelijk vermoeid was na het Champions League-avontuur van AA Gent en wegzakte na de rust.

Beide ploegen leken met een 0-0 de rust in te gaan, maar dat was zonder het kampioenengeluk van AA Gent gerekend. Brecht Dejaegere legde vanuit een scherpe hoek aan, via een Truiens been maakte de bal een boogje langs de geklopte Dutoit. Bijzonder zuur voor de thuisploeg, dat geen slechte wedstrijd speelde. Na de rust zette de trend van de eerste helft zich helaas door, waardoor er nog maar sporadisch een doelkansje te bespeuren was op Stayen.

Met de inbreng van Lazaar en Momi kwam er iets meer schwung in het spel van de thuisploeg, maar echte kansen leverde dat niet meer op. Een gevaarlijke volley van Edmilson viel op het dak van het doel, een voorzet van Momi kwam niet terecht bij een ploegmaat. De thuisploeg bracht iets te weinig, en moest hopen op een doelpunt dat uit de lucht kwam vallen, maar dat gebeurde aan de overkant. Invaller Van der Bruggen strafte slecht verdedigen bij STVV af in twee keer af, goed voor de 0-2 eindstand.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!

Opmerkelijk:

AA Gent won al voor de zesde keer op rij buitenshuis. De regerende landskampioen is de enige ploeg die dit seizoen nog niet verloor buitenshuis, een bijzonder knappe statistiek.

Belangrijkste fases:

9’ - Op de eerste hoekschop van de partij ontsnapt STVV aan de achterstand. Milicevic zwiept de kort genomen corner voor doel. Daar valt het leer met wat geluk voor de voet van Mitrovic. Die staat alleen in de kleine rechthoek maar is te verrast en Dutoit keert met de voet.

11’ - Nu ontsnapt de regerende landskampioen aan een achterstand. Heerlijke voorzet van Edmilson naar de tweede paal. Daar komt Ono opgedoken. Die trapt echter pal op Sels.

26’- Bagayoko verslikt zich op een voorzet. Dejaeghere dribbelt hem en zet laag voor naar Milicevic. De held van dinsdag trapt te centraal en zo kan Dutoit nog op de lijn keren. Dit kon de 0-1 zijn.

45’ - GOAL - Daar is dan toch het doelpunt! Dejaeghere komt naar binnen, kapt zijn man uit en trapt. Via een Truiens been caprioleert het leer naar de verste hoek en is Dutoit geklopt. De bezoekers met een gelukje op voorsprong.

77’ - Eindelijk nog eens een kans. Na een corner valt het leer voor de voet van Edmilson. Die haalt van op zo’n meter of 20 uit. Zijn poging valt net te laat en gaat rakelings over.

83’ - Vrije trap Schoofs. Hij zwiept die voor doel. Momi legt aan de tweede paal terug centraal voor doel. Daar is niemand om af te drukken.

90’ +2’ - GOAL - Daar is toch het doelpunt voor Van der Bruggen. Slecht uitvoetballen bij STVV, snel storen van Foket. Diens voorzet trapt Van der Bruggen eerst nog op Dutoit, maar de rebound kopt hij wel tegen de touwen.