Zouzou Ben Chikha ‘vernederd’ door Gentse politie
Zouzou Ben Chikha. Foto: Jimmy Kets

Zouzou Ben Chikha, bekend van zijn rol als Amar in Bevergem, zou zondag behoorlijk hardhandig aangepakt zijn door de Gentse politie. ‘Ze hadden de verkeerde vast, alweer’, klinkt het relaas in een Facebookpost van ’s mans partner. De politie vond dat de acteur zich verdacht gedroeg.

Zouzou Ben Chikha is, net als zijn broer, aan de Belgische kust geboren. Toch hebben ’s mans Tunesische roots ervoor gezorgd dat hij zondagmiddag onzacht in aanraking kwam met de Gentse politie. Dat verhaal deelt de partner van de man op Facebook.

‘Ik trof een ontredderde man aan met natte voeten [...] Fuck it! Tegen de muur, dat zeiden ze, schoenen uit, sokken uit, dat zeiden ze ook. De vele omstaanders zwegen.’ Het incident zou zich hebben voorgedaan in de Hovenierstraat in Ledeberg.

Ben Chikha voelde zich sterk vernederd. ‘Geen excuses, ah nee, ze doen gewoon hun job.’ Aan De Morgen verklaart de man dat het ‘niet de eerste keer’ is dat hem zoiets overkomt. In een interview met dS Weekblad had hij het daar ook al over. ‘Hoeveel generaties moet je al in België wonen om geen allochtoon meer te worden genoemd? Ik ben géén allochtoon, ik ben 100 procent Belg.’

Onderzoek

De Gentse politie is een intern onderzoek gestart naar het incident. Korpschef Filip Rasschaert contacteerde de agenten die de controle uitvoerden. 'Ze observeerden Ben Chikha vanuit een burgervoertuig en vonden dat hij zich verdacht gedroeg', zegt hij aan De Morgen. 'En dus is er een controle gevolgd.'

Welk gedrag dat was, vertelt de korpschef niet. Hij bevestigt wel dat de acteur zijn kousen en schoenen moest uittrekken. 'Maar dat gebeurde in een inham van een winkel op een droge ondergrond.' Er wordt nog onderzocht waarom Ben Chikha geen uitleg heeft gekregen van de politie.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig