Nicolas Cleppe wint in Francorchamps bij de beloften
Foto: BELGA

Nicolas Cleppe heeft zondag in Spa-Francorchamps de vijfde manche van de Superprestige veldrijden voor beloften gewonnen. Hij haalde het na een bitsige strijd van Yannick Peeters. Europees kampioen Quinten Hermans werd derde. Eli Iserbyt, leider in de stand, werd pas vierde en ziet zo Hermans naderen tot op één punt.

Veldrijden op Sportwereld.be

Cleppe, Iserbyt, Peeters en Hermans kleurden de wedstrijd. Peeters leek de sterkste van het viertal te zijn, tot Cleppe in de slotronde alles op alles zette en Peeters achter zich hield.

“Ik was afgelopen zaterdag jarig, dus schenk ik mezelf met deze overwinning vandaag een heel mooi verjaardagscadeau”, aldus Cleppe. “Bergop rijden en in de modder fietsen zijn de twee dingen die me op het lijf geschreven zijn. Het begin van het seizoen verliep echter stroef omdat ik in de maand september ziek was geworden. De laatste weken was er weer progressie en kon ik al enkele podiumplaatsen behalen. Een overwinning is echter net iets meer. Met vier man maakten wij vandaag de wedstrijd. Ik hield nog wat kracht over om toe te slaan in de slotronde. Dat bleek uiteindelijk de juiste tactiek te zijn.”

In de Superprestige-stand is Eli Iserbyt nog steeds leider. Hij telt 70 punten. Quinten Hermans volgt op slechts één punt en Daan Hoeyberghs staat op de derde plaats met 63 punten.