PROXIMUS LEAGUE. Cercle geeft overwinning uit handen in slotfase
Cercle-trainer Fred Vanderbiest Foto: VDB
Op de achttiende speeldag van de Proximus League hebben zowel Tubeke als Eupen gelijkgespeeld. Leider Tubeke deed dat thuis tegen WS Brussel, Eupen op bezoek bij Deinze. Roeselare zag het graag gebeuren en vindt na een 3-2 zege tegen Heist aansluiting bij het leidersduo. Op zondag stond de kraker tussen Cercle Brugge en Lierse op het programma, maar die wedstrijd leverde geen winnaar op. Het werd 2-2. Cercle blijft zo op plaats vijf hangen, Lierse is tiende.

Cercle Brugge en Lierse degradeerden vorig seizoen uit de Jupiler Pro League, en na een moeilijke aanpassing zijn beide ploegen nu toch op dreef in de Proximus League. Cercle kon door de gunstige uitslagen van zaterdag zelfs tot op één punt komen van leider Tubeke, en begon ook goed aan de kraker tegen Lierse. Al na 15 minuten opende Sam Valcke de score met de 1-0, maar halfweg stond het toch 1-1 na de gelijkmaker van Ayub Masika. In een spannende tweede helft bleef het lang gelijk opgaan, maar toch leek Cercle het laken naar zich toe te trekken. Arne Naudts, nog maar pas op het veld, scoorde een kwartier voor tijd de 2-1, maar in de allerlaatste seconden kopte Buyssens alsnog de Lierse 2-2 tegen de touwen.

Tubeke schrikt

Leider Tubeke kwam vrijdagavond al met de schrik vrij in de streekderby tegen WS Brussel. De bezoekers kwamen na een uur 0-2 voor, maar Laurent en Keita zorgden in het slotkwartier toch nog voor een puntje. Eupen kon zaterdag niet van die uitschuiver profiteren. Ook de mannen uit de Oostkantons kwamen op achterstand, maar hielden Deinze toch van de drie punten na een late gelijkmaker. 

Roeselare sluipt dichterbij

Roeselare zag het allemaal graag gebeuren. De manschappen van trainer Franky Van der Elst haalden het niet zonder moeite met 3-2 tegen rode lantaarn Heist en komen nu op gelijke hoogte van Eupen, de nummer twee in de stand, en op twee puntjes van leider Tubeke. Eupen heeft wel een wedstrijd minder gespeeld en kan dus nog naar de kop springen. Net als Antwerp trouwens, dat met twee wedstrijden minder 'maar' drie punten achterstand telt.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Proximus League!