Een 73-jarige man is in Seattle opgepakt omdat hij cocaïne snoof. Op zich niet zo uitzonderlijk, maar de feiten deden zich in dit geval voor terwijl de man gecontroleerd werd door een agent.

De man werd ’s avonds door een agent tegengehouden omdat de lichten van zijn auto niet brandden. De agent vroeg zijn rijbewijs en registratiebewijs en controleerde de gegevens van de bestuurder in zijn eigen patrouillewagen.

De papieren bleken in orde, maar toen agent Nic Abts-Olsen weer naar de Toyota van de man stapte om hem alle documenten terug te geven, schrok hij toch even. Hij zag nog net hoe de man een dosis cocaïne uit een klein flesje schepte.

‘Wat is dat? Hou je me voor de gek?’ horen we de agent zeggen op de video die gemaakt werd door de dashcam van zijn patrouillewagen. ‘Ga je hier nu echt coke snuiven langs de kant van de weg?’

De man schrok, probeerde nog snel wat wit poeder weg te vegen en stamelde dat het om ‘vitaminen’ ging. Uiteindelijk gaf hij toe dat het wel om drugs ging en gaf hij toe dat het misschien niet ‘zijn beste beslissing’ was om cocaïne te snuiven tijdens een controle.

De agent was aanvankelijk niet van plan om hem te beboeten. Een waarschuwing voor de gedoofde lichten leek hem wel voldoende. Tot de drugs opdoken. Hij werd gearresteerd en naar de cel gebracht op beschuldiging van drugsbezit.