Kathy Pauwels verlaat VTM Nieuwsdienst
Foto: Royalty

De VTM Nieuwsdienst en Kathy Pauwels hebben besloten hun samenwerking te beëindigen. Dat gebeurde in onderling overleg. Dat meldt de persdienst van moederbedrijf Medialaan vrijdagavond.

Kathy Pauwels was sinds de start van de commerciële omroep in 1989 in dienst. Gedurende twaalf jaar was zij één van de vaste nieuwsankers en sinds 1999 presenteerde ze Royalty, het wekelijkse magazine rond binnen- en buitenlandse koningshuizen. Ze was ook reportagemaker en een tijdlang eindredacteur van het programma. In 2013 volgde een time-out wegens gezondheidsredenen. Eerder dit jaar keerde ze tijdelijk terug naar Royalty als reportagemaker.

Kris Hoflack, algemeen hoofdredacteur van VTM NIEUWS, wil Pauwels bedanken voor de vele jaren van inzet. ‘We hebben haar professionalisme altijd ten zeerste geapprecieerd en vele kijkers met ons. We wensen haar het allerbeste toe voor al haar toekomstige plannen’, aldus Hoflack.

Pauwels begint naar eigen zeggen aan een nieuw hoofdstuk en blikt met veel trots terug op de voorbije jaren. ‘Uiteraard is dit voor mij een emotionele beslissing, maar ik ben er zeker van dat ik mijn jarenlange ervaring nog kan aanwenden voor projecten die mij in de toekomst wachten’, aldus Pauwels.