‘De enige persoon die moslims uit het land zou bannen, is iemand met de hersenen van een kip’
Foto: REUTERS

De Britse acteur Sacha Baron Cohen dook opnieuw in zijn personage ‘Borat’ om zijn nieuwe film ‘The Brothers Grimsby’ te promoten in de talkshow Jimmy Kimmel. Maar ook om de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump belachelijk te maken.

De storm die de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft veroorzaakt met zijn uitspraken over moslims, onder meer over een algemeen inreisverbod, is nog niet gaan liggen. Mensen over de hele wereld reageren verontwaardigd op zijn uitlatingen en noemen hem eerder een schurk uit een stripverhaal dan een presidentskandidaat.

Cohen deed daar nog een schepje bovenop, door verkleed als zijn alter ego Borat (de controversiële inwoner van Kazachstan uit de film ‘Borat’, red.) een duidelijk statement te maken.

'Een nieuw personage'

‘Ik ben gekomen om de VS te waarschuwen. De types van Cohen zijn erg aanstootgevend. Ali G, Brüno, en dan is er ook zijn nieuwe: ‘Donald Trump’. De enige persoon die moslims uit het land zou bannen. Het is iemand met de hersenen van een kip en hij vormt uiteraard een parodie op de rijke, racistische Amerikaan.’

Nadat Kimmel hem uitlegt dat Trump wel degelijk een echte persoon is, gaat ‘Borat’ verder: ‘Hij ziet er niet eens echt uit. Cohen heeft al zijn geld uitgegeven aan oranje verf voor zijn gezicht. Er was zelfs geen geld meer over voor een pruik.’

Op het einde van het interview riep Cohen bij wijze van grap nog op tot het boycotten van zijn nieuwe film ‘The Brothers Grimsby’, die in maart 2016 in de Belgische filmzalen verschijnt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig