11-jarig meisje beschuldigt atleet van mishandeling: ‘Hij sloeg en krabde me’
Foto: CNN

De 11-jarige ‘Happy’ (met officiële naam Mahfuza Akhter) heeft een rechtszaak aangespannen wegens mishandeling tegen één van de bekendste cricketspelers uit Bangladesh. ‘Ze deden mij pijn terwijl ik in hun huis werkte’, zegt het meisje tegen CNN. ‘Leugens: zij is uit op zijn geld’, reageert de familie van de atleet.

‘Ik was de meid in huis bij cricketster Shahadat Hossain en zijn vrouw’, begint Happy. ‘Ze sloegen mij geregeld met stokken en keukengerei en krabden me. Ik werd ook veel in mijn gezicht geslagen terwijl ik voor hen werkte.’

Happy vertelt dat ze de job bij de internationaal gekende atleet en zijn vrouw had aangenomen omdat haar oom werkloos was en haar grootmoeder al geruime tijd ziek was. ‘We hadden geen geld, dus ik had geen keuze. Ik moest wel bij die mensen in huis gaan werken.’

‘Ze sloten me ’s nachts op in de badkamer. Dat was de enige plaats waar ik mocht slapen. Ze gaven me ook enkel restjes of bedorven voedsel. Op een dag besliste ik dat de maat vol was: ik ging nog liever op straat bedelen dan in dat huis te blijven. Dus ik ben ontsnapt’, zegt de 11-jarige.

Kneuzingen

‘Maar dat ging niet zo goed. Ik mankte en mensen staarden naar mij. Ik probeerde mijn oog te bedekken, want dat was gekneusd en deed pijn. Op een gegeven moment was ik zo uitgeput dat ik op straat ben gaan zitten. Toen kwam ik de meneer van de krant tegen.’

De journalist die Happy aan de kant van de weg zag zitten, zegt aan CNN dat hij het meisje onmiddellijk naar het ziekenhuis heeft gebracht voor verzorging en samen met haar een verklaring ging afleggen bij de politie. ‘Het meisje had kneuzingen over haar hele lichaam en opgezwollen ogen. Sommige lichaamsdelen waren zelfs ontwricht’, bevestigt politiechef Nazrul Islam.

‘Leugens’

Onmiddellijk na de vaststellingen werden de cricketster en zijn vrouw gearresteerd op verdenking van kindermishandeling en kinderarbeid. De advocaat van Hossain zegt dat ‘het om een afpersingszaak gaat in plaats van een kwestie van mishandeling’. Hossain zelf zou niet thuis geweest zijn op de dag dat Happy ontsnapte. Zijn vrouw, Shahadat, mocht de gevangenis op 1 december verlaten om voor haar pasgeboren kind te zorgen.

De familie van Hossain spreekt over ‘leugens om aan geld te geraken’ en eist ‘dat Happy haar excuses aanbiedt en de waarheid vertelt’.

De 29-jarige Hossain maakte in 2005 zijn debuut in de nationale ploeg van Bangladesh en werd in geen tijd een beroemdheid binnen en buiten de landsgrenzen. De man is geschorst door het ‘Bangladesh Cricket Board’ tot er meer duidelijkheid is over de zaak.