‘Bill Murray mag Wu-Tang-album van 2 miljoen stelen’
Bill Murray. Foto: Photo News

Op Twitter circuleerde na de miljoenenverkoop van het enige exemplaar van het laatste album van de Wu-Tang Clan, Once Upon A Time In Shaolin, een wel heel vreemde verkoopsclausule. De oorspronkelijke bron bleek echter een humoristische Twitter-account te zijn.

Gisteren raakte bekend dat Martin Shkreli Once Upon A Time In Shaolin heeft gekocht. Van dat album met 31 nummers werd in 2014 door de Wu-Tang Clan slechts één exemplaar gemaakt. Dat werd toen door Wu-Tang-producer RZA omschreven als ‘te vergelijken met de scepter van een Egyptische koning’.

Shkreli, in de Verenigde Staten onder vuur nadat zijn farmabedrijf de prijs van een medicijn met meer dan 5.000 procent verhoogde, zou 2 miljoen dollar neergeteld hebben voor het kleinood.

Vandaag circuleerde op Twitter en op verschillende nieuwssites wat een fragment moest voorstellen uit de verkoopsovereenkomst. ‘De koper stemt ermee in dat, gedurende de vooropgestelde periode van 88 jaar, de verkoper één poging mag doen om het album terug te stelen of te kapen’, zou te lezen staan in de kleine lettertjes van de verkoopsovereenkomst. ‘Als die poging succesvol blijkt, keert het eigendomsrecht terug naar de verkoper. De diefstal mag enkel gepleegd worden door actieve leden van de Wu-Tang Clan, of door Bill Murray, zonder dat ze daarvoor vervolgd kunnen worden.’

Te mooi om waar te zijn, bleek achteraf. De Twitter-account die als eerste het fragment de wereld instuurde, bleek eigendom te zijn van een grappenmaker, die eerder onder andere een 'interview' van Robert De Niro met Harrison Ford over Star Wars.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig