Britten nemen Lunch Garden over
Foto: BELGA

Het Londense investeringsfonds Bregal Freshstream neemt Lunch Garden over. Het neemt de 71 restaurants van de keten over van de huidige eigenaars (H2 Equity Partners, Kebek Private Equity en holding Solferino).

Vorig jaar kwam Lunch Garden nog in het nieuws met een zwaar sociaal conflict over een herstructurering. Ondertussen heeft het bedrijf volgens ceo Annick Van Overstraeten nieuwe ambitieuze groeiplannen. Die zouden de overnemers verleid hebben. 'De voorbije vijf jaar hebben we ons geherpositioneerd. Nu start de fase van het realiseren van groei', aldus Van Overstraeten.

De ceo ziet binnen vijf jaar 'ruimte voor een twintigtal extra restaurants in België'. Lunch Garden wil verder ook in ziekenhuizen restaurants openen voor bezoekers. 'We hopen dat die plannen binnenkort zeer concreet worden.' 

Van Overstraeten en haar team zullen ook na de overname aanblijven. Ook voor de rest van het personeel verandert er volgens het bedrijf niets. 

Lunch Garden, opgericht in 1966, telt vandaag 71 restaurants in België en stelt 1.300 medewerkers tewerk. In 2014 werd een omzet gedraaid van ongeveer 136 miljoen euro, tegenover 132 miljoen een jaar eerder. 'We doen het relatief goed in een moeilijke markt', stelt Van Overstraeten. Het bedrijf ziet volgens de ceo ook een 'zeer positieve ontwikkeling van het ebitda-cijfer', maar daar wil ze geen details over geven.

Bregal Freshstream is een fonds met kapitaal van de Nederlandse familie Brenninkmeijer, eigenaar van kledingketen C&A. Het richt zich vooral op investeringen in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk.