Wilders zoekt medewerker ‘met afkeer van islam’, Vlaamse student solliciteert
Foto: EPA

Geert Wilders, de voorzitter van de Nederlandse Partij voor de Vrijheid (PVV), plaatste maandag een vacature op de sociale netwerksite Twitter voor een plaatsje binnen zijn partij. ‘Mensen met lef, liefde voor Nederland en een afkeer van islam’ konden solliciteren. Mohamed Ouaamari, een Vlaamse student uit Antwerpen die enkele maanden geleden al in opspraak kwam, bood zich aan.

Geert Wilders, voorzitter van de rechtse Nederlandse partij PVV, plaatste maandag een opmerkelijke oproep op Twitter. Zijn partij zou op zoek zijn naar nieuwe leden: ‘De PVV zoekt kandidaat TK-leden. Mensen met lef, liefde voor NL en een afkeer van islam. Interesse? Stuur motivatie en CV’, klonk het.

 

 

Vlaams student Mohamed Ouaamari, de 24-jarige jongeman die eerder al werd opgepakt door de politie omwille van ironische tweets, kon de verleiding niet weerstaan om te solliciteren voor een plekje. De student uit Antwerpen zond een motivatiebrief naar Wilders waarin hij duidelijk maakt dat hij die functie wel aankan.

Hij begint met het uitspelen van zijn liefde voor het land met ‘de charmante grachten en het oranje legioen’. ‘Ik hou van Nederland. Ik heb mij nooit Vlaams gevoeld’, schrijft hij.‘Daarom wil ik graag immigreren naar het mooie Holland. Het land van kaas, boter, eieren en prachtige tulpen.’

Daarna stelt hij dat hij ‘lef en durf heeft en ambitieus is’. Hij promoot zichzelf door te benadrukken dat hij een passie heeft voor communicatie en op dat vlak veel kan leren van de ‘propragandaschool’ van PVV.

Uiteindelijk doet hij er nog een schepje bovenop door te schrijven dat hij ‘nog wel wat moet werken aan zijn islamhaat’. ‘Maar’, zo zegt hij, ‘ik doe dagelijks mijn best om hier beter in te worden.’

‘Ik reken op een eerlijke selectie. Hopelijk maak ik even veel kans als iemand met een meer Hollands klinkende naam’, eindigt hij de brief.

Voorlopig reageerde Wilders nog niet op de sollicitatiebrief.

 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig