Primeur voor tiende Music For Life: alleen vrouwelijke presentatoren
Eva De Roo, Siska Schoeters en Linde Merckpoel . Foto: vrt/jokko

‘Siska Schoeters, Linde Merckpoel en Eva De Roo kamperen een week lang in de kou.’ Met die tweet kondigt Studio Brussel een primeur aan. Voor het eerst wordt Music For Life alleen door vrouwen gepresenteerd. Op de laatste dag worden ook andere presentatoren van de VRT-radiozenders ingeschakeld.

De tiende editie van de benefietactie vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 24 december. Net als de voorbije jaren zullen drie StuBru-presentatoren een week lang live radio maken vanop De Schorre in Boom. Voor het eerst presenteren drie vrouwen samen Music for Life: Siska Schoeters, Linde Merckpoel en nieuwkomer Eva De Roo.

Naast Studio Brussel zullen ook drie andere zenders van de openbare omroep - Radio 1, Radio 2 en MNM - de benefietactie steunen. Op 24 december is er tussen 9 en 18 uur ‘De Warmste Radio’, één radioprogramma dat gelijktijdig op de vier zenders wordt uitgezonden.

Voor ‘De Warmste Radio’ worden ook presentatoren van de vier zenders ingeschakeld. Het gaat om Ayco Duyster en Jan Hautekiet van Radio 1, Peter Verhulst en Kim Debrie van Radio 2 en Karolien Debecker en Peter Van de Veire van MNM.

Ook Klara en de televisienetten van de VRT steunen Music for Life, meldt de openbare omroep nog. Later volgt meer informatie over hun acties.

 

Wie een goed doel - het maakt niet uit welk - wil steunen, kan net als de voorbije jaren betalen voor een verzoekplaat of zelf een inzamelactie opzetten. Die initiatieven kan je registreren op de website dewarmsteweek.be . Dit jaar zijn er meer dan duizend geregistreerde goede doelen.

Een nieuwigheid dit jaar is de Warmathon. Met vijf bekende meters en peters onder wie actrice Maaike Cafmeyer en nieuwslezer Hanne Decoutere probeert Studio Brussel zo veel mogelijk mensen aan het lopen te krijgen in de vijf Vlaamse provinciehoofdsteden.