Mia van Gorky opnieuw verkozen tot beste Belgische plaat
Foto: Photo News

Mia' van Gorky staat voor het tweede jaar op rij op de eerste plaats in de '100 op 1'-lijst van Radio 1. Dat is de lijst met de beste Belgische nummers aller tijden volgens de Radio 1-luisteraars. 'Als ze lacht' van Yevgueni en 'Ne me quitte pas' van Jacques Brel vervolledigen het podium.

orig jaar stemden de luisteraars van Radio 1 'Mia' van Gorky naar de hoogste plaats in de lijst 100 op 1. De lijst werd toen een week na het ploste overlijden van zanger Luc De Vos uitgezonden. Ook nu, een jaar later, staat de Gorkyhit nog steeds op de eerste plaats.

Top tien

'Als ze lacht' van Yevgueni stijgt van de vierde naar de tweede plaats en komt zo opnieuw de top drie binnen. 'Ne me quitte pas' van Jacques Brel behoudt zijn derde plaats. 'Rozane' van Wim De Craene stijgt naar de negende plaats. Daarmee is Wim De Craene de enige artiest met twee nummers in de top tien: 'Tim' (5) en 'Rozane' (9).

dEUS is de populairste Belgische band volgens de Radio 1-luisteraars. De Antwerpse band rond Tom Barman komt maar liefst zes keer voor in 100 op 1.

Dit is de volledige top tien:

1 'Mia' - Gorky

2 'Als ze lacht' - Yevgueni

3 'Ne me quitte pas' - Jacques Brel

4 'Twee meisjes' - Raymond van het Groenewoud

5 'Tim' - Wim De Craene

6 'Formidable' - Stromae

7 'Eerste sneeuw' - Jan De Wilde

8 'Suds & Soda' - dEUS

9 'Rozane' - Wim De Craene

10 'Oh la la la' - TC Matic

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in