Fantast gaf meisjes werk en deed zich voor als Bart Verhaeghe
Foto: Belga
Een 24-jarige man uit Brakel gaf zich zes maanden lang uit voor ‘chef voedsel en drank’ bij Club Brugge. Hij had drie meisjes in dienst die hij nooit betaalde maar die hij wel mailde, onder meer in naam van Clubvoorzitter Bart ­Verhaeghe. De man staat nu ­terecht en moet mogelijk een schadevergoeding van 350.000 ­euro ­ophoesten, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Begin 2013 ging het licht uit bij de jongeman uit Brakel. 'Plots dacht ik dat ik bij Club Brugge in dienst was. Een waangedachte en het ­gevolg van een psychologisch probleem waar ik toen mee kampte. Ik was er de chef van de ‘food and beverage’, voedsel en drank, zo had ik mezelf aangepraat', aldus de ­beklaagde vrijdag in de rechtbank in ­Oudenaarde.

In die hoedanigheid ging de man op zoek naar personeel. Zijn vriendinnetje Charlotte uit Koksijde gaf haar job als kapster op en trad zogezegd bij Club Brugge in dienst. Al snel volgde haar zus Elicia, die tot dan had gewerkt als verkoopster in een kledingwinkel, en nog een derde, werkzoekend meisje, Febe uit Gent.

Van thuis ‘werken’

De meisjes mochten gewoon van thuis uit werken en de ‘food and beveragemanager’ beloofde hen tot 4.000 euro netto per maand. Maar dat loon werd nooit gestort. Het zorgde voor wat twijfel bij de meisjes, maar net op zo’n ­moment kwam er weer eens een belangrijke mail binnen. Van Bart Verhaeghe, de voorzitter van Club Brugge, of van Vincent Mannaert, de ­algemeen directeur. Met de vraag een menu ­samen te stellen voor de Club-spelers of met de dringende ­opdracht de fanshop van de club opnieuw in te richten.

'Het waren allemaal valse ­berichten, met een vals mailadres van de voorzitter en de directeur. Ik heb die zelf aangemaakt en verstuurd', gaf P.K. toe. 'Om mij beter te voelen.' Zes maanden hield hij de ­komedie vol.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig