De Vlaamse film D’Ardennen van Robin Pront krijgt niet alleen een Amerikaanse release. Er komt ook een Amerikaanse remake.

Het productiehuis The Firm heeft de Amerikaanse remakerechten verworven, zo meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds in een persbericht.

‘Dit familiedrama over het verraad tussen twee broers behoorde tot de films waar dit jaar het meest naar werd uitgekeken in Toronto’, zegt Robbie Brenner van het productiehuis. Zij produceerde eerder al films zoals de Oscarwinnaar Dallas Buyers Club en Out of the Furnace.

Volgend jaar volgt een bioscooprelease van de originele versie van de film, zo meldt producent Bart Van Langendonck.

‘Ik ben uiteraard enorm opgetogen met het feit dat iemand uit godbetert Ohio of Colorado binnenkort ook naar D’Ardennen kan kijken’, reageert regisseur Robin Pront. ‘En over een paar jaar misschien zelfs naar de remake.’

Momenteel wordt ook onderhandeld over een Zuid-Koreaanse remake.

De debuutfilm van Robin Pront, met onder anderen Kevin Janssens en Veerle Baetens, is al verschillende keren in de prijzen gevallen. Op het filmfestival van Gent werd hem afgelopen weekend de Knack Focus Jo Röpcke Award toegekend.

Intussen heeft de film al de kaap van de 140.000 bioscoopbezoekers gerond. Vanaf maart zou de film in de Franse bioscopen te zien moeten zijn. Daarna volgt onder meer Italië, Groot-Brittannië, Zweden, Polen en Nederland.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig