Playboy strikt grote naam voor einde van naakttijdperk
Pamela Anderson mag een tijdperk afsluiten Foto: Photo News

De 48-jarige Canadees-Amerikaanse actrice Pamela Anderson mag geschiedenis schrijven: zij zal de allerlaatste naakte vrouw zijn die in de Amerikaanse versie van het tijdschrift Playboy te bewonderen valt.

Het tijdschrift gaat zich, in tijden van zware blootconcurrentie op het internet, vernieuwen. De lezer van het blad zal als afscheid voor de veertiende keer Pamela Anderson in Evakostuum voorgeschoteld krijgen. Anderson sluit af wat niemand minder dan Marilyn Monroe in het debuutnummer van 1953 begon. Het nummer ligt op 11 december bij de krantenboer. Vanaf januari/februari zullen enkel nog de interviews - de meest aangehaalde reden om het blad te kopen - onthullend zijn.

Anderson legt in deze historische editie ook haar zieltje bloot, in een lang interview met acteur-regisseur James Franco. Daarin verklapt ze onder andere dat zij in de aanloop naar haar eerste photoshoot voor het blad, in 1989, zo nerveus was dat ze moest braken.

In de toekomst zal Playboy nog steeds foto’s van aantrekkelijke jongedames bevatten, nog steeds in ‘provocerende’ houdingen, maar wel met iets om het lijf.

Andersons carrièreverwezenlijkingen bevatten, naast haar grote ontboezemingen in Playboy, vijf jaar Baywatch en een huwelijk met de drummer van metalband Motley Crue, Tommy Lee.