Twintiger vliegt wereld rond als miljardair
Ben Schlappig reist fulltime de wereld rond en geeft daar amper een cent aan uit. Foto: Instagram
De Amerikaan Ben Schlappig is amper 25 jaar oud, maar heeft van reizen zijn fulltime hobby gemaakt. Elke keer maakt hij een vlucht in eerste klasse en verblijft hij in de duurste luxehotels. En omdat het reizen zo veel tijd in beslag neemt, besloot de jongeman vorig jaar zelfs zijn appartement op te zeggen en alleen nog maar in hotels te verblijven.

Wie het Instagram-account van Schlappig bekijkt, stelt met verbazing vast dat de man reist op een manier zoals alleen rijke zakenlui dat doen. Toch moet Schlappig amper extra geld toesteken aan al zijn vluchten en hotelverblijven. Omdat hij slim gebruik maakt van vliegmijlen en kredietkaartpunten. Met dat complexe systeem kan je bij vliegmaatschappijen de duurste en meest luxueuze zitjes boeken voor een heel zachte prijs.

 

Qatar Airways' A350 business class -- the cabin has a total of 36 reverse herringbone seats.

Een foto die is geplaatst door Ben Schlappig (@onemileatatime) op

 

'Maar mocht dat systeem eenvoudig zijn, zou iedereen het doen', vertelt Schlappig. 'De kleine lettertjes zijn bij dit systeem nu eenmaal heel belangrijk. De luchtvaartmaatschappijen maken het soms extreem moeilijk om mijlen in te ruilen.'

Luxesuites

Maar Schlappig, die jaarlijks meer dan 640.000 kilometer vliegt en elke week minstens één internationale vlucht neemt, heeft het systeem perfect onder de knie. Tegenwoordig reist de jongeman zelfs zo vaak, dat hij besloot om zijn flat in Seattle op te zeggen. Sinds anderhalf jaar verblijft hij dan maar in luxehotels. En ook die kamers legt Schlappig vast via een puntensysteem. Suites waar hij nooit langer dan drie dagen verblijft. Want er moet nu eenmaal veel gevlogen worden om nieuwe mijlen te verzamelen.

 

 

Happy hour with a view!

Een foto die is geplaatst door Ben Schlappig (@onemileatatime) op

 

Schlappig kreeg de reismicrobe te pakken op 14-jarige leeftijd, toen hij voor de eerste keer kennis maakte met het mijlensysteem. 'Mijn oudere broer is op erg jonge leeftijd overleden. Voordien hamerden mijn ouders hard op een mooie schoolcarrière en een succesvol leven. Maar na zijn overlijden vonden ze dat ik vooral van het leven moest genieten. Ze zagen bovendien dat ik erg gepassioneerd was door vliegen. Wellicht hadden ze nooit gedacht dat ik ooit een professionele reiziger zou worden', vertelt Schlappig.

Reisblog

Ook in ons land lopen er mensen rond die van luxueus reizen een fulltime hobby hebben gemaakt. Bart Lapers, een van de bekendste reisbloggers van België, is weliswaar nog niet ‘dakloos’. Maar wie zijn Instagram - of Facebook-account volgt, krijgt ook daar regelmatig de meest luxueuze foto’s te zien.

Zijn avonturen zijn te volgen op zijn blog, waar hij overigens regelmatig tips geeft om heel wat geld te besparen op reis.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig