‘Le Tout Nouveau Testament’ genomineerd voor Satellite Awards

‘Le Tout Nouveau Testament’, de jongste film van Jaco Van Dormael, heeft een nominatie te pakken in de categorie Beste Buitenlandse Film voor de Satellite Awards, de prijzen van de International Press Academy die op 21 februari 2016 worden uitgereikt in Los Angeles.

In Le Tout Nouveau Testament woont God, gespeeld door Benoît Poelvoorde, in Brussel. Een lafaard met een bedenkelijke moraal die zijn familie niet al te best behandeld. Zijn dochter Ea (Pili Groyne) verveelt zich te pletter in de Brusselse flat en besluit op een dag de computer van haar vader te hacken, waarna ze alle mensen per sms op de hoogte brengt van hun sterfdatum, met alle gevolgen vandien. Ze gaat vervolgens op zoek naar haar eigen apostelen om een nieuwe versie van het testament te schrijven.

The Brand New Testament, zoals hij door de Academy wordt aangekondigd, neemt het voor de Satellite Awards onder meer op tegen Son of Saul uit Hongarije, Labyrinth of lies (Im Labyrinth des Schweigens) uit Duitsland, The assassin uit Taiwan en The high sun uit Kroatië.

De beste buitenlandse film werd vorig jaar uitgereikt aan een Belgische film: The Broken Circle Breakdown van Felix van Groeningen, die tevens genomineerd was voor de Oscars.

De Satellite Awards worden jaarlijks uitgereikt door de bij de International Press Academy (IPA) in Los Angeles aangesloten journalisten. De IPA is de tegenhanger van de Hollywood Foreign Press Association (HFPA), die de Golden Globes uitreikt.

Onder meer Sicaro en Black Mass zijn genomineerd voor prijs voor de beste film. Ook Carol maakt daarop kans. De twee hoofdrolspeelsters van die film, Cate Blanchett en Rooney Mara, sleepten een nominatie in de wacht voor respectievelijke beste vrouwelijke rol en bijrol.

Le Tout Nouveau Testament is ook de Belgische inzending voor de Oscar van Beste Niet-Engelstalige Film, die een week na de Satellite Awards wordt uitgereikt.

Lees de recensie van de film én het interview met Jaco Van Dormael, door onze filmrecensent Steven De Foer.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig