Toch smallere nummerplaat voor elektrische fietsen
Foto: pn
Sinds enkele maanden moeten de snelle elektrische tweewielers – volgens het verkeersreglement zijn dat bromfietsen – een nummerplaat dragen. Maar die meet 14 op 21 centimeter en het is verre van evident om zoiets fatsoenlijk aan je fiets te bevestigen. Dat ziet nu ook de FOD Mobiliteit in, nadat er de voorbije dagen hilarische foto’s verschenen van mensen die zo’n bord op hun fiets hadden vastgemaakt.

De FOD Mobiliteit had aanvankelijk beslist dat er geen speciale nummerplaten zouden komen voor elektrische fietsen, ‘praktisch en financieel niet haalbaar’, zei woordvoerder Thomas De Spiegelaere.

Toch viel gistermiddag op het kabinet vanminister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) te horen dat er aan een speciale, smalle nummerplaat voor deze elektrische fietsen wordt gewerkt. Galant bereidt een wetsontwerp voor dat voor elektrische fietsen tal van zaken regelt. De regels worden tegen de zomer verwacht. Tot dan moeten eigenaars van snelle, elektrische fietsen de nummerplaat van 14 op 21 centimeter ophangen.

Gisteren raakte ook bekend dat alle bromfietsen in ons land voortaan een nummerplaat moeten hebben, ook degene die voor maart 2014 waren aangeschaft.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig