Snelste loper bedwingt alle trappen Brussels Sheratonhotel in nog geen twee minuten
Foto: put

Honderdtweeënzestig mensen zijn zondagvoormiddag de 466 trappen van de dertig verdiepingen van het Sheraton-hotel in Brussel opgelopen. De snelste van hen, Omar Bekkali, deed dat in 1 minuut en 54 seconden.

De snelste vrouw, Marion Raballand, deed er 3 minuten en 11 seconden over. Net zoals elk jaar namen ook een aantal brandweerlui deel, in complete uitrusting, en voor het eerst was er ook een Stair Climbing-race voor kinderen. Zij moesten slechts zeven verdiepingen naar boven lopen.

De Stair Climbing-race is niet alleen een sportieve uitdaging; alle deelnemers doneren ook hun inschrijvingsgeld van achttien euro aan de VN-kinderrechtenorganisatie Unicef, om zo te zorgen voor zuiver drinkwater en sanitaire watervoorzieningen in Afrika en het Midden-Oosten.

Unicef-ambassadeur en televisiegezicht Tom Waes kon zelf niet deelnemen door een mountainbike-ongeval met gekneusde ribben en schouder tot gevolg. ‘Ik vind het jammer dat ik niet kan deelnemen. Voor dergelijk sportieve uitdagingen engageer ik me graag, zeker als het voor Unicef is. Volgend jaar wil ik zeker meedoen’, aldus Waes.

De Stair Climbing-race is een van de projecten waarbij de Starwood-hotels, waar het Sheraton toe behoort, Unicef steunen. De gasten van de 370 hotels wereldwijd kunnen via Check Out For Children tijdens hun verblijf ook minstens 1 dollar of euro aan hun rekening toevoegen.

De voorbije twintig jaar werd zo al bij 35 miljoen dollar ingezameld, waarmee 4,5 miljoen kinderen in 40 landen geholpen konden worden. Tussen 2012 en 2015 kon Unicef bijvoorbeeld 460.000 Syrische kinderen hulp verlenen via het initiatief.