Westerlo onderuit tijdens debuut Bob Peeters
Foto: BELGA

De wedstrijd tussen Westerlo en KV Oostende op de zeventiende speeldag van de Jupiler Pro League baarde, mede door toedoen van de krachtige wind, een muis. Op de enige echte kans van de wedstrijd was het wachten tot blessuretijd, toen Joseph Akpala een voorzet van Fernando Canesin in doel kopte. Zuur voor de nieuwe Westerlo-trainer Bob Peeters, die zijn club bijna bij zijn debuut al van de rode lantaarn verloste. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Bob Peeters kreeg bij zijn debuut als hoofdtrainer van Westerlo meteen een aardige match tegen KV Oostende, toch nog steeds de nummer vier in de stand, voorgeschoteld. Yves Vanderhaeghe kon bovendien weer beroep doen op backs Jordan Lukaku en Brecht Capon, terwijl ook Sébastien Siani weer van de partij was.

Onder de nieuwe coach ging Westerlo in een winderig Kuipje echter het best van start. De Kemphanen dreigden al snel via Nils Schouterden, die op aangeven van Mohammed Aoulad kon uithalen. Didier Ovono kon de lage schuiver onorthodox uit zijn doelvlak ranselen. De thuisploeg speelde erg compact, met weinig ruimte tussen de linies en dat bezorgde de Kustboys de nodige problemen. Ook de volgende mogelijkheid was voor Westel: Aoulad vergat na een snelle counter de bal diep te steken op Benjamin De Ceulaer en ging voor eigen succes. Zijn afstandsschot zeilde een metertje over.

Akpala bezorgt KVO gevleide zege

Pas op slag van rust liet KV Oostende zich voor het eerst gelden. Eerst kon Siani de bal niet laag houden, daarna besloot Knowledge Musona in de draai op doelman Koen Van Langendonck.

Na de koffie kwamen de bezoekers er wat beter door. Jordan Lukaku haalde de achterlijn en bracht goed voor, Fernando Canesin kopte recht in de handen van Van Langendonck. Aan de overkant liet ook zijn overbuur Didier Ovono zich gelden. Hij zweefde een trap van Mich Apau uit doel.

Daarmee was het meeste van de tweede helft ook gezegd. Er zat te veel afval in het spel van beide teams, die zo op een logisch 0-0 gelijkspel leken af te stevenen. Maar dat was buiten invaller Joseph Akpala gerekend. De Nigeriaanse goaltjesdief stond goed op te letten toen een vrije trap snel genomen werd en dook slim op aan de eerste paal om een voorzet van Canesin tegen de touwen te buffelen.

KV Oostende pakt zo op de valreep drie punten bij Westerlo en hijst zich naast Club Brugge op de tweede plek. Dit is vooral zuur voor Bob Peeters, die zijn nieuwe club bij zijn debuut ei zo na van de rode lantaarn verloste. Nu deelt Westel die plek nog steeds met OH Leuven, dat de boot in ging bij Anderlecht.

Bekijk hier alle fases!

Herbeleef de match van fase tot fase!

Belangrijkste fases:

3’ Westerlo is goed gestart. Schouterden kan, op aangeven van Aoulad voor de eerste dreiging zorgen. Hij trapt vanuit een vrij scherpe hoek op doel. Ovono moet een eerste keer plat gaan. De doelman van Oostende redt met één hand.

35’ Westerlo verovert de bal en kan counteren via Aoulad. De Ceulaer is mee, maar Aoulad gaat voor eigen succes. Hij knalt de bal een metertje over de lat.

40’ Met de rust in zicht worden de bezoekers gevaarlijker. Musona schiet in de draai, maar Van Langendonck gaat goed plat.

55’ Lukaku kan zich doorzetten op links en voorzetten richting tweede paal. Canesin kopt op doel, maar recht in de handen van Van Langendonck.

62’ Apau snijdt naar binnen en trapt laag naar de linkse hoek. Ovone moet zich volledig strekken om de bal uit de hoek te houden.

90+1’ GOAL! Wat een uppercut voor Westerlo. Canesin zet voor en Akpala duikt op voor Van Langendonck om de 0-1 binnen te koppen!