Van Gerwen wint vierde groot dartstoernooi in maand tijd
Foto: Photo News

Michael van Gerwen heeft zondagavond in het Engelse Minehead zijn vierde grote darttitel in november veroverd. De ongenaakbare Nederlander was in de finale van het Players Championship met 11-6 te sterk voor de Engelsman Adrian Lewis (PDC-5). Eerder deze maand pakte de nummer een van de wereld al de hoofdprijs op het Europees kampioenschap, het Grand Slam of Darts en de World Series of Darts.

Aan zijn zege in Minehead hield de 26-jarige Van Gerwen 65.000 pond (92.000 euro) over. Lewis mocht 35.000 pond (49.500 euro) gaan ophalen.

In de halve finales had Van Gerwen de Engelsman Daryl Gurney (PDC-41) met 11-2 uitgeschakeld en nam Lewis met 11-1 de maat van de Oostenrijker Mensur Suljovic (PDC-21). Kim Huybrechts (PDC-11) sneuvelde al in de eerste ronde. Hij moest met 6-2 het onderspit delven voor Gurney, die vervolgens in de tweede ronde de Schotse titelverdediger Gary Anderson (PDC-2) uit het toernooi wipte. Drievoudig toernooiwinnaar Phil Taylor ging er in de eerste ronde uit met een 6-5 nederlaag tegen Anderson.

Voor Van Gerwen is het de tweede zege in de Players Championship Finals. In 2013 zette hij zijn naam een eerste keer op de erelijst door Taylor met 11-7 te verslaan. Lewis is voor het tweede jaar op rij runner-up. Vorig jaar moest hij met 11-6 zijn meerdere erkennen in Anderson.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig