In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek zijn zondagavond opnieuw huiszoekingen uitgevoerd. Ze zouden betrekking hebben op de terreuraanslagen in Parijs van 13 november. Er werd ook gezocht naar een van de verdachten, Salah Abdeslam. Dat bevestigt het federaal parket.

In de wijk Beekkant zagen bewoners zondagavond een politiehelikopter overvliegen. Even later werden in Molenbeek ook meerdere politiewagens gezien. De politie is binnengevallen op twee verschillende adressen in het centrum van Molenbeek.

Salah Abdeslam

Volgens het federaal parket waren er aanwijzingen dat Salah Abdeslam, de voortvluchtige verdachte van de aanslagen in Parijs, zich in zijn woonplaats zou schuilhouden. Abdeslam werd echter niet gevonden, noch werden andere personen opgepakt. Of de huiszoekingen meer informatie hebben opgeleverd, is ook nog niet duidelijk.

Dit weekend schreven Franse media dat Salah Abdeslam enkele weken voor het drama een tiental elektrische ontstekers gekocht zou hebben bij een vuurwerkbedrijf in Val-d'Oise, een departement ten noorden van Parijs. De zaakvoerder van het bedrijf in Saint-Ouen-l'Aumône zou zelf de veiligheidsdiensten hiervan op de hoogte gebracht hebben na de aanslagen van 13 november, aldus Le Parisien, nadat hij de verdachte herkend had op het opsporingsbericht.

Vorige week zondag werd Molenbeek ook opgeschrikt door huiszoekingen. Behalve zondagavond werden ook maandagochtend huizen doorzocht. In totaal 21 personen werden toen van hun vrijheid beroofd in de nasleep van de aanslagen in Parijs op vrijdag 13 november. 16 arrestaties werden zondagavond verricht, vijf anderen werden maandagochtend gearresteerd, na zeven nieuwe huiszoekingen.

Er zijn in het onderzoek inmiddels al zes mensen in verdenking gesteld. Naar Salah Abdeslam en Mohamed Abrini wordt nog altijd gezocht.