Gentse Vooruit brengt hulde aan Luc De Vos
Herman Brusselmans Foto: Steven Hendrix

Om 19.30 uur start in de Gentse Vooruit ‘Zondag Vosdag’, een avond volledig in het teken van Luc De Vos, de Gentse schrijver en muzikant die vandaag een jaar geleden stierf. Het wordt een literaire en muzikale avond, doorspekt met de nodige dosis humor en veel lekker eten. En van één bijzondere muzikale gast had u misschien nog niet eerder gehoord.

Onder meer auteurs Christophe Vekeman en Saskia De Coster en muzikanten als Het Zesde Metaal en The Van Jets komen de uitverkochte avond in de Vooruit vullen. ‘Bevergem’-gezichten Freddy De Vadder, Gunter Lamoot en Piet De Praitere praten de muzikale acts aan elkaar in de Balzaal, in de Theaterzaal doet Radio 1-stem Lieven Vandenhaute dat voor de schrijvers.

Het hele Vooruitgebouw is zondagavond toegankelijk voor 1.200 fans en vrienden van de Gorki-frontman die in 2014 stierf. Behalve aan optredens, kan iedereen zich ook tegoed doen aan De Vos’ lievelingseten: Gentse stoverij, een bordje Gentse kop ('uuflakke') of een broodje braadworst van Zwaenepoel - zijn lievelingsslager - met ajuin en Tierenteyn-mosterd.

Op het programma staat ook La Capilla , een ensemble van vier zangers. Hen hebt u mogelijk gehoord tijdens de uitvaart van Luc De Vos, op 6 december in de Gentse Sint-Pieterskerk. In 2008 nam Frank Claes, een leraar uit Herk-de-Stad, met zijn leerlingen het nummer ‘Mia’ onder handen: ze vertaalden de Nederlandse tekst in het Latijn. 'Mia' werd ‘Rosa’. Later werd La Capilla, toen nog Capilla Flamenca, aangesproken voor de uitvoering ervan. Een van de zangers heeft het nummer gearrangeerd en dat leverde deze prachtige versie op:

Het nummer is ook te kopen op iTunes.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in