In een ijzersterke tweede helft kan Club Brugge een 1-0 achterstand tegen KV Mechelen ombuigen tot een 1-4 overwinning. De hoofdrol daarbij was weggelegd voor Jelle Vossen, die niet enkel de gelijkmaker en de 1-2 scoorde, maar ook nog eens een voet had in de 1-3.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Michel Preud’homme ging weer aardig aan het sleutelen Achter de Kazerne. Jelle Vossen, Victor Vazquez en zelfs Timmy Simons werden naar de bank verwezen. Voor de kapitein van blauw-zwart was het de eerste keer dat hij niet in de basis startte in meer dan een jaar. Felipe Gedoz kreeg rust en zat zelfs in de tribune, net zoals de uit blessure teruggekeerde Bjorn Engels en Lior Refaelov. Claudemir, Hans Vanaken, Abdoulay Diaby en Leandro Pereira namen hun posities over. Bij KV Mechelen joeg Aleksandar Jankovic dezelfde elf het veld op die vorige week stuntten tegen KV Oostende.

Club Brugge maakte zijn bedoelingen vanaf de aftrap duidelijk. Het zette Malinwa vast op de eigen helft en probeerde zich al combinerend een weg doorheen de vijfmansdefensie van geel-rood te banen. Na zeven minuten kwam er een eerste gaatje. Ruud Vormer devieerde knap door de lucht voor Diaby, die vanuit een scherpe hoek op Jean-François Gillet knalde. De Maneblussers sloegen meteen terug op de counter. Nicolas Verdier liep alles en iedereen voorbij, maar had geen steun en zag zijn poging dan maar voorlangs hobbelen.

Naessens geeft KVM hoop op stunt

Dan was het weer aan club, waar Hans Vanaken uitpakte met een paar slangenbewegingen op de rand van de zestien. Zijn schot week af op een verdediger, een ultieme pantersprong van Gillet voorkwam een Mechelse achterstand. Club Brugge had het echter moeilijk tegen het stevige blok van de thuisploeg, die compact speelde en goed in positie stond. Op het halfuur puurde KV Mechelen een doelpunt uit een prachtig uitgespeelde aanval. Een verre uittrap van Gillet belandde tot bij Glenn Claes, die tot de achterlijn mocht lopen en voor doel Sofiane Hanni vond, die subtiel aflegde op de inlopende Jens Naessens voor een knap driehoekje. De ex-aanvaller van Zulte Waregem twijfelde niet en vond met de binnenkant van de voet het verste zijnet: 1-0, het stadion ontplofte.

Ei zo na stond het een dikke minuut later alweer gelijk, maar Leandro Pereira vergat te profiteren van een terugkopbal à la Nainggolan van Mats Rits. De Braziliaan kon nog wel controleren voor de neus van Gillet, maar stiftte het leer dan op het dak van het doel. Zo zullen de Club-fans nog even mogen wachten op zijn eerste doelpunt.

Vossen verandert alles

Na rust vond blauw-zwart wel de gaten in de thuisafweer. Eerst besloot Diaby nog op de benen van Gillet en besloot Izquierdo op het dak van het doel, maar met de inbreng van Vossen voor Pereira ontplofte de partij helemaal. De Limburger pakte verrassend een hoge bal van Tim Matthys vanuit het niets ineens op de slof, het leer zeilde heerlijk buiten het bereik van Gillet in de hoek. Ineens ging alle sluizen open achterin bij KVM: nauwelijks een minuut later schotelde Vossen spitsbroeder Diaby al de gelijkmaker voor, maar de Malinees trapte zwak op Gillet.

Het was slechts uitstel van executie. De uitstekend spelende Hans Vanaken vond de opening tot bij José Izquierdo, die de bal panklaar legde voor alweer Vossen. Die tikte de 1-2 voorsprong voor de Bruggelingen simpel binnen. En enkele minuten later stond het zowaar al 1-3 via wie anders dan de winnende combinatie Vanaken-Vossen. De eerste gaf gepast mee, de tweede mikte prima naar de hoek. De beproefde Gillet had nog een handje klaar, maar Tuur Dierckx - ook al een invaller - was de lachende derde.

Dom rood voor Denswil

In het ultieme slot zorgde een koelbloedige Vanaken nog voor de kers op de taart van zijn partij. Met een schijnbeweging zette hij een verdediger op het verkeerde been in de zestien om daarna ijskoud - en via het been van een verdediger - de bal in het hoekje te deponeren. Stefano Denswil ontsierde de knappe 1-4 overwinning van Club Brugge wel door in blessuretijd nog een domme rode kaart te pakken voor een onbesuisde tackle.

Door de zege - warempel de tweede uitoverwinning op rij al en de achtste uit de laatste tien competitiematchen - blijft Club Brugge op twee punten in het zog van leider AA Gent. KV Mechelen mist de kans om op te klimmen naar de linkertabel.

Bekijk hier alle opstellingen.

Herbeleef de match hier van fase tot fase.

Belangrijkste fases:

7’ Een prima combinatie tussen Diaby en Vormer. De kleine spits gaat met het leer aan de haal. Zijn schot is te zwak om doelman Gillet te verontrusten.

9’ Verdier zet een snelle counter op. De Fransman loopt iedereen er af maar staat dan alleen. Zijn schot gaat voorlangs buiten.

13’ Jean-François Gillet pakt uit met een sublieme reflex. Hans Vanaken pingelt wat aan de grote rechthoek en haalt dan uit. De bal wijkt af op een Mechels been maar de Rode Duivel gaat goed plat en met een ultieme reflex verijdelt hij een eerste doelpunt.

28’ GOAL! Glenn Claes gaat het lijntje af en zet voor met de linker. Hanni devieert de bal en legt het leer panklaar voor Jens Naessens. De aanvaller prikt binnenkantje rechts netjes binnen. Zijn eerste doelpunt in de competitie.

30’ Mats Rits doet een Nainggolannetje en kopt de bal terug naar de doelman. Pereira zit er tussen maar heeft iets te veel tijd nodig om de bal te controleren. Hij probeert het met een lob over doelman Gillet maar de bal valt op het dak van het doel. Zo kan je nooit winnen natuurlijk.

47’ Izquierdo stuurt Diaby diep maar de Malinees krijgt de bal niet voorbij doelman Gillet. De Rode Duivel houdt de beentjes dicht en de aanvaller trapt pardoes tegen de goalie. Dit noemen we een gebrek aan efficiëntie. Deze misser kan Club straks zuur opbreken.

50’ Het wordt heet voor de kooi van Jean-François Gillet. Na een steekpass van Vanaken snijdt Ruud Vormer door de verdediging maar weigert zelf te trappen. Hij legt nog breed tot bij Pereira maar Tim Matthys is goed gevolgd en werkt in hoekschop. Prima verdedigende actie van de flankspeler.

57’ José Izquierdo heeft iets moois in gedachten. Met zijn rechtervoet krult hij de bal naar de verste paal. Het leer valt op het dak van het doel. Mooie poging van Joske.

65’ GOAL! De Limburger staat maar pas op het veld maar is meteen van goudwaarde. Tim Matthys ontzet een bal maar door de wind raakt het ronde ding niet echt weg. Jens Vossen twijfelt niet en pakt de bal in één tijd op de slof. Doelman Gillet mag de bal uit de netten vissen.

66’ KV Mechelen staat nog wat te pitten na de gelijkmaker. Jelle Vossen legt de bal voor de voeten van Diaby maar de de kleine aanvaller staat niet op scherp en trapt binnenkant links in de armen van doelman Gillet.

72’ GOAL! Hans Vanaken behoudt het overzicht en speelt Izquierdo vrij. De Colombiaan legt de bal panklaar voor Jelle Vossen en de invaller laat deze kans niet liggen.

78’ GOAL! Hans Vanaken voelt zich in zijn sas vandaag. Hij geeft de bal mee met Jelle Vossen. De ex-Genkenaar schiet op doel maar doelman Gillet zit er nog met een handje bij. Tuur Dierckx, een andere invaller, trapt de rebound met links binnen. Boeken dicht voor de thuisploeg.

80’ Bijna een derde doelpunt voor Jelle Vossen maar zijn volley gaat nipt naast. Opnieuw lag Hans Vanaken aan de basis met een gemeten voorzet.

87’ GOAL! Hans Vanaken scoort voor Club Brugge. De Brugse nummer 20 speelt een ijzersterke partij en zet de kroon op het werk met een doelpunt. Met een schijnbeweging zet hij doelman Gillet op het verkeerde been.

90’ RODE KAART! De Nederlander gaat iets te stevig in duel met de voet vooruit. Hij torpedeert Veselinovic en mag iets vroeger gaan douchen. Pech voor de centrale verdediger die aan een goede periode bezig was.