Vallende Nys stuit op sterke Van Aert in Flandriencross
Foto: Belga
Wout van Aert heeft zijn tiende zege van het seizoen beet. De kopman van Vastgoedservice-Golden Palace nam meteen bij de start het commando in de Flandriencross en soleerde naar de zege. Sven Nys bood nog stevig weerwerk, maar moest vrede nemen met een tweede plaats. Kevin Pauwels vervolledige het podium.

Veldrijden op Sportwereld.be

De Nederlander Lars van der Haar opende de debatten op het ploeterparcours in Hamme, maar zag al vrij snel een sterke Wout van Aert het commando overnemen. In zijn zog volgde ploegmaat Tim Merlier en ook Kevin Pauwels kende, in tegenstelling tot de voorbije weken, een goede start en ging gezwind mee met beide Vastgoedservice-Golden Palacerenners.

Minder goed verging het Sven Nys. Hij verzeilde na een mindere start in dertiende, veertiende positie en was al meteen op achtervolgen aangewezen. Ook Belgisch kampioen Klaas Vantornout zag zijn start de mist ingaan en moest aan een lange inhaalrace beginnen. Van Aert keek niet om en trapte al meteen stevig door in de beginfase. Hij nam enkele lengtes en zou die voorsprong steeds verder uitbouwen.

Na de eerste ronde telde hij zes seconden bonus op Pauwels en van der Haar, 13 op Mathieu van der Poel die iets te veel fouten maakte op het parcours van Hamme. Nys volgde wat verder op 20 seconden en het zou uiteindelijk ruim twee rondes duren voor zijn motor aansloeg en hij finaal naar een tweede positie reed.

Te laat dus. De dubbele winnaar van vorig weekend kwam in de voorlaatste ronde nog stevig opzetten, naderde tot op 9 seconden, maar van Aert bezweek niet onder de druk en legde een foutloos parcours af. Goed voor zijn derde zege in de bpost bank trofee en zijn tiende overwinning van het seizoen. Nys werd tweede op 18 seconden. Kevin Pauwels volgde al op 1:04 met een derde plaats.

Van Aert bouwt ook zijn voorsprong in het klassement van de bpost bank trofee verder uit. Hij telt nu 2:19 voorsprong op Pauwels en 2:45 op van der Haar die derde staat.

Herbeleef de Flandriencross hier.