Eli Iserbyt heerst bij beloften in Flandriencross
Foto: BELGA

Eli Iserbyt heeft de derde manche van de bpost bank trofee bij de beloften op zijn naam geschreven. De renner van het Young Telenet Fidea Cycling Team soleerde naar de zege in Hamme en haalde het met bijna een halve minuut voorsprong op zijn ploegmaten Daan Soete en Nicolas Cleppe.

Veldrijden op Sportwereld.be

Het was Nicolas Cleppe die de beste start nam in Hamme, op de voet gevolg door Yannick Peeters en Daan Soete. Ook Eli Iserbyt was niet ver en hij zou al snel de wedstrijd naar zijn hand zetten. “Ik heb serieus afgezien vandaag”, klonk het na afloop. “Het parcours lag er zwaar bij, heel modderig en vaak was het stevig ploeteren.”

Iserbyt, vorig jaar veelwinnaar bij de junioren, is intussen ook aan een sterke reeks bezig bij de beloften met een vierde zege op rij en de zesde in totaal al dit seizoen. “Dat ik zo’n zware cross kan winnen als eerstejaars, betekent veel voor mij. Ik denk dat ik vandaag het verschil maak op de schuine kant waar het technisch moeilijk rijden was.”

De leider in het klassement van de bpost bank trofee, Jonas Degroote, kwam als tiende over de streep, op 1:42 van Iserbyt, maar hij behoudt wel zijn leiderstrui en telt nu 58 seconden voorsprong op Yannick Peeters en 1:48 op Iserbyt, die niet deelnam aan de Koppenbergcross en daardoor kostbare tijd verloor. “Ik was vandaag niet echt bezig met dat klassement”, stelde Degroote na afloop. “Ik heb gewoon alles gegeven. Ik weet dat er nog een aantal wedstrijden in de bpost bank trofee volgen die me minder liggen, dus we zullen wel zien hoe dit eindigt.”